用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 D'overbroeck's College
go

[英國] D'overbroeck's College [複製鏈接]

請問有無D'overbroeck 的家長分享下呢間學校?我地apply Day School. Thx
   0    0    0    0

rw 發表於 21-10-2 18:50
請問有無D'overbroeck 的家長分享下呢間學校?我地apply Day School. Thx

我仔 今年入去讀,暫時OK
小班教學 ,但學校預咗,唔係一般英國傳統學校咁樣 咁大
基本上你send email問學校學校好快回覆你
效率快 行政比我感覺唔混亂
我仔有食物同埋塵蟎敏感 都會報告俾我聽而家我個仔 冇問題 或者乜嘢情況

回覆樓主:

請問你囝囝day or boarding?

rw 發表於 21-10-3 10:45
請問你囝囝day or boarding?

Boarding

回覆 chloe.k 的帖子

Hello, 想請問呢間學校係走咩路線? 傳統讀書型?happy school? 有冇話著重邊方面?例如音樂, 運動, 讀書?
我見佢唔駛著校服, 係咪崇尚自由自律型?

多謝解答

mschu 發表於 22-5-18 18:23

Hello, 想請問呢間學校係走咩路線? 傳統讀書型?happy school? 有冇話著重邊方面?例如 ...

呢間學校一定唔係傳統
我分享返我個仔:呢間學校佢讀得好開心,可以叫happy School,每一組唔多11個學生,但佢都係要成日溫書,學校有音樂會,有合唱團,有籃球,有art
如果你話佢好注重運動我就唔覺,學校星期六日都會安排啲trip比學生,你可以揀參加同唔參加
學校係有校服着嘅淨係上身,到six form就唔使啦
如果讀Boarding School嘅話要你執房亦好整齊,如果唔係學校出report嗰陣時寫得你唔好,我諗讀任何一間學校都要自律,唯一就有啲人覺得,比咁多錢讀書間學校好細

多謝您, 資料好有用
‹ 上一主題|下一主題