用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 播道及福中用家
樓主: chantelle321
go

播道及福中用家 [複製鏈接]

travelman 發表於 21-12-19 14:14
但佢banding 不是1B-1C 之间吗?
收生有Band2

KathyTung 發表於 21-12-20 13:37
收生有Band2
HI~ 又是我,之前問你籃球個個,我個女仲係小五,請問福中睇成績係唔係是睇小五上下學期及小六上? 多幾係幾多月開始招生 ?

angiechiu9 發表於 21-12-20 13:41
HI~ 又是我,之前問你籃球個個,我個女仲係小五,請問福中睇成績係唔係是睇小五上下學期及小六上? 多幾係幾 ...
小五下學期+小六上學期!大約十月開始招生,如果你囡Band1C-2A加籃球,操行好,面試唔差應該入到!

KathyTung 發表於 21-12-20 13:37
收生有Band2

原來係咁! 好彩你講下!我仲諗緊佢係B定C ! thanks

alungma 發表於 21-12-17 16:32
回覆 CMPL 的帖子

最近播道已升band 1當年未升banding, 阿女扣門入, 同期收左大約十零位街外生, 全部都係 ...

你哋對學校滿意嗎?

回覆 chantelle321 的帖子

認識阿囡同學,一般活潑好動呢幾年遇到的班主任有愛, 關切學生. 當然亦有hea 教老師
校風相對開放,尊重學生意見. 活動多, 機會多, 但唔會只留俾精英生
如果要求好成績, 可能not  your cup of tea.

alungma 發表於 21-12-24 16:10

認識阿囡同學,一般活潑好動呢幾年遇到的班主任有愛, 關切學生. 當然亦有hea 教 ...

可唔可以講下點解話要求好成績可能not your cup of tea?我好喜歡播小,打算小二插班,但唔知播中係點?學生係咩類型多?讀書風氣如何?謝謝分享。

alungma 發表於 21-12-24 16:10

認識阿囡同學,一般活潑好動呢幾年遇到的班主任有愛, 關切學生. 當然亦有hea 教 ...

播中定福中?

chantelle321 發表於 22-2-13 20:46
播中定福中?

播中

回覆 travelman 的帖子

BAND1C

chantelle321 發表於 21-9-25 09:29
有無播道及福中的用家可分享?學校各方面好嗎?
福中真實情況,你pm我吧

Chunyan 發表於 22-2-21 16:52

BAND1C

請問指播中定福中?

Chunyan 發表於 22-2-21 16:52

BAND1C

但请问入去的学生主要是band 1 还是band 2?另外佢英文同band 1学校比很弱,主要为什么?谢谢你!

travelman 發表於 21-12-19 14:14
但佢banding 不是1B-1C 之间吗?

福建 DSE 成績未達 B1B 水平

2021年 | 2020年 | 2019年
中文4+ 51.5% | 49.7% | 55.6%
英文4+ 29.2% | 39.3% | 34.2%
數學4+ 66.7% | 63.2% | 64.1%
--------------------------------------------------
CEM4+ 49.1% 50.7% 51.3%
通識4+ 51.5% | 43.3% | 58.5%
--------------------------------------------------
主科4+ 49.7% | 48.9% | 53.1%

整體4+ 53.5% | 51.7% | 54.6%
整體5+ 21% | 19.8% | 18.9%

33222 68.4% | 68.5% | 68.8%

2021年
https://www.fms.edu.hk/p/37725

2020年
https://www.fms.edu.hk/p/37724

2019年
https://www.fms.edu.hk/p/37723

Poyau 發表於 22-5-5 22:55

大家都係band 1C, 如果比較播中整體邊間較高?

Poyau 發表於 22-5-5 22:55

同時想問下,2021嗰屆DSE係現仼福小校接手後的親生仔,成績大唔大改變?
‹ 上一主題|下一主題