用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 20分 KT 聖家vs 91 培基
go

20分 KT 聖家vs 91 培基 [複製鏈接]

家姐,有妹妹跟尾
邊間會大機會啲呢?
往年20分都有人入到KT 聖家,唔係好想用20分博KC聖家.。
家住沙田培基都係一個好好嘅選擇但係得15分

請各位多給意見
   0    0    0    0

mukamoon 發表於 21-9-15 08:41
家姐,有妹妹跟尾
邊間會大機會啲呢?
往年20分都有人入到KT 聖家,唔係好想用20分博KC聖家.。

如十分心儀培基又對小朋友能力有信心,家住沙田的話111培基,020填聖家,抽唔中培基兩間都可扣門。聖家都收唔少沙田叩門生。如果冇直私offer backup想穩陣少少就011培基,120聖家。如自行已入聖家就專心準備叩培,抽唔中都兩邊可以叩。另有聽聞自行(聖家)收左後如果有私小offer, 可以唔註冊再玩返大抽獎(培基)。培基叩門冇要求111。

kisani 發表於 21-9-15 09:23
如十分心儀培基又對小朋友能力有信心,家住沙田的話111培基,020填聖家,抽唔中培基兩間都可扣門。聖家都 ...

多謝你嘅寶貴意見,本人心儀聖家,雖然話20分博KC機會高啲, 但K T喺正火車站隔離,我諗都係試吓你嘅意見 聖家120。培基021/011。

不過今年好多人走咗移民,但小學又講緊縮班,唔知20分夠唔夠自行入,下個星期要交表,好緊張

mukamoon 發表於 21-9-15 19:37
多謝你嘅寶貴意見,本人心儀聖家,雖然話20分博KC機會高啲, 但K T喺正火車站隔離,我諗都係試吓你嘅意見  ...

報有宗教分ge學校20分自行機會都係一半半, 叫做有得抽下但唔好太大期望. 大抽獎就講運, 培基應該難抽過兩間聖家. 最後叩門都係培基難叩過聖家, 始終培基係91網top 3之一, 男女都可報即心儀佢ge人實多過女校, 唔洗111都接受叩門(即好多111,110兩呂失敗ge都會一齊爭培基ge叩門位), 變相競爭大過聖家好多. 如你心儀聖家可能110佢, 再021培基好少少....
‹ 上一主題|下一主題