用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 LEBARA
go

[英國] LEBARA

電話卡用GIFFGAFF比較多,LEBARA點樣,好似這張套餐中包含INTERNATIONAL CALL.

whoo99 發表於 21-9-2 14:57
電話卡用GIFFGAFF比較多,LEBARA點樣,好似這張套餐中包含INTERNATIONAL CALL.

Giffgaff 用O2 Lebara 用Vodafone
網絡覆蓋會因地區而異
以下 Ofcom 網頁 輸入 Postal code
可見各網絡在某區訊號如何

https://checker.ofcom.org.uk/en-gb/mobile-coverage

Thanks!

有無人知道,Lebara 有無得好似 Giffgaff 咁寄卡嚟香港?

還有充值情況,是否似GIFFGAFF一樣方便

王家爸爸 發表於 21-9-3 11:14
有無人知道,Lebara 有無得好似 Giffgaff 咁寄卡嚟香港?

Lebara free SIM 只寄英國地址
不過去VFS做英國簽證附送Lebara卡

https://mobile.lebara.com/gb/en/checkout/multi/your-order

https://mobile.lebara.com/gb/en/cn

whoo99 發表於 21-9-3 11:16
還有充值情況,是否似GIFFGAFF一樣方便
網上搞掂

Poyau 發表於 21-9-3 11:54
Lebara free SIM 只寄英國地址
不過去VFS做英國簽證附送Lebara卡
好似無俾我

王家爸爸 發表於 21-9-3 12:31
好似無俾我

我有,你要嘅可以寄比你

大笨鐘 發表於 21-9-3 13:41
我有,你要嘅可以寄比你
謝謝,我諗等小朋友到咗英國再叫Lebara寄去宿舍。

王家爸爸 發表於 21-9-3 15:52

其實現在都幾抵用 ,上星期睇到 現在月費有£10 / 5GB data , 我女學校只接收到Vodafone ,所以就用到Lebara,都用了幾年了 。

無問題

https://www.facebook.com/911033599026795/posts/2308454842617990/?d=n
唔知而家派哂未

8-)

想問是否可以在hk activate?

SIYip 發表於 21-9-5 10:42
想問是否可以在hk activate?
一樣有APP可以下,如果小朋友開著UK卡應該沒問題,HK卡就唔知。不過我未用過。