用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求教在那個網站可下載NHS convid 19 vaccination 記錄 ...
go

[英國] 求教在那個網站可下載NHS convid 19 vaccination 記錄 [複製鏈接]

阿仔回港前在UK已打二針,已有張針卡記錄,下週搭BA反去開學,請問有冇家長知邊個網站可下載vaccimation certificate,謝謝!
   1    0    0    0

chriwily 發表於 21-9-2 14:35
阿仔回港前在UK已打二針,已有張針卡記錄,下週搭BA反去開學,請問有冇家長知邊個網站可下載vaccimation ce ...

我之前叫亞女係英國跟住呢個步驟做,就可以有張證書.  但係返到嚟香港之後,亞女就話 login 吾到。你可以試吓

joymama 發表於 21-9-2 15:48
我之前叫亞女係英國跟住呢個步驟做,就可以有張證書.  但係返到嚟香港之後,亞女就話 login 吾到。你可以試 ...

好多謝你回覆,阿仔話因為係HK所以個app login 吾到,要反uk先得,所以我先諗住上網試下,但nhs個網太野,都揾吾到!
我想知入境UK時,用NHS張針卡代替printout vaccine report 是否已OK, 吾洗再隔離!

現在由香港直飛英國,好似冇要求打針証明才比入境。有錯請更正

chriwily 發表於 21-9-2 15:59
好多謝你回覆,阿仔話因為係HK所以個app login 吾到,要反uk先得,所以我先諗住上網試下,但nhs個網太野, ...

亦都無需隔離。只是要求由到英國當天(day0)至 day 2 期間做一次檢測

joymama 發表於 21-9-2 16:21
亦都無需隔離。只是要求由到英國當天(day0)至 day 2 期間做一次檢測

OK(emoji),甘我再去gov.uk了解下,多謝你回覆

我嘗試上NHS網搵到以下資料,但係因為亞女冇比到佢個login資料我,所以我唔知得唔得.你可以試吓

search “ NHS covid Pass “ 再睇落D,就見到 “ how to get ……. Pass ‘

joymama 發表於 21-9-2 16:51
我嘗試上NHS網搵到以下資料,但係因為亞女冇比到佢個login資料我,所以我唔知得唔得.你可以試吓

search “  ...

無言感激

唔使客氣,我都係順便幫個女搵資料姐
‹ 上一主題|下一主題