用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 8月9號 在北角打指模做英國簽證揮手區
樓主: PUIPUI2000
go

[英國] 8月9號 在北角打指模做英國簽證揮手區   [複製鏈接]

請問passport 被 Visa Centre收了,用副本可以做病毒檢測?

andysmile 發表於 21-9-7 11:01
請問passport 被 Visa Centre收了,用副本可以做病毒檢測?

點解唔等埋先去做檢測, 冇passport 都走唔到.....唔駛急住做.  攞到passport, 即時walk in 做檢測, 第二日就收到report

回覆 panda0117 的帖子

謝謝回覆,如果檢測24小時後已在英國,電話怎樣收到通知?還是用電郵?

andysmile 發表於 21-9-7 11:35

謝謝回覆,如果檢測24小時後已在英國,電話怎樣收到通知?還是用電郵? ...
未有陰性報告, 唔會俾你出境..我係咪誤會左乜野...

謝謝回覆,如果檢測24小時後已在英國,電話怎樣收到通知?還是用電郵? ...

你冇報告check in, 唔會畀你上飛機

無passport即係未可以飛,咁仲咩要做COVID-19 test?? 如果早上拎到Passport,可以下午去做檢測,第2日晚上已經飛得.當然要同時間買晒day 2 test kit 同填埋PLF. 如果你需要再急啲一拎到手果晚立即飛,咁香港機場都有個貴啲既檢測可以做,幾小時有報告,不過...唔駛急到咁丫,第2日晚上飛咪得囉.

社區檢測大把位,自己walk in都一定無問題,翌日早上已經收到,無報告正本(彩色列印都得)根本唔比上機,唔存在你人在英國至收到報告呢個問題。

回覆 cfs 的帖子

謝謝以上各位的回覆,時間很緊迫,都未必趕得切取到簽證。

你收到Passport果朝就揾間社區中心果D檢測站walk in去做,報告翌日朝早出,跟手上網訂埋到英國既Day 2 testconfirm翌日機票,填埋PLF搞掂。

andysmile 發表於 21-9-7 12:40
回覆 cfs 的帖子

謝謝以上各位的回覆,時間很緊迫,都未必趕得切取到簽證。 ...
拎唔到簽證就更改機不先囉,而家多左航班,好多都放位.未有確實出發日子就轉去後啲唔駛補錢既日子先,待簽證到手先轉番前去,出發前一兩日通常放位仲多,有機會唔駛補錢. 檢測果啲可以好快手搞掂,冷靜就成事.

yuyueng 發表於 21-9-7 12:40
你收到Passport果朝就揾間社區中心果D檢測站walk in去做,報告翌日朝早出,跟手上網訂埋到英國既Day 2 test ...
同我想法一樣只要出左簽證,所有野都可以好快完成.

有冇人知道如果要補資料嘅話,個簽證係咪要等得耐D?因為我19/8去搞簽證,24號補資料,等到而家都仲未有通知

turtlek 發表於 21-9-7 16:28
有冇人知道如果要補資料嘅話,個簽證係咪要等得耐D?因為我19/8去搞簽證,24號補資料,等到而家都仲未有通 ...
你最好email 或者打電話比英國visa 中心問下,北角係答唔到你的

花花寶寶 發表於 21-9-7 16:33
你最好email 或者打電話比英國visa 中心問下,北角係答唔到你的
我試過了,但係咩結果都無

turtlek 發表於 21-9-7 16:28
有冇人知道如果要補資料嘅話,個簽證係咪要等得耐D?因為我19/8去搞簽證,24號補資料,等到而家都仲未有通 ...
你是跟住申請時給你的checklist上載文件嗎?需要補些什麼資料?

mother904 發表於 21-9-7 17:11
你是跟住申請時給你的checklist上載文件嗎?需要補些什麼資料?
我已經將佢需要嘅文件上載,但他依然話有一份文件收唔到, 咁我24號嘅嗰日就已經即日send返俾佢,等到而家都仲未收到個簽證,所以想知道其實如果要補資料嘅話,係咪要等耐啲?

回覆 cfs 的帖子

感謝你的資訊,令我安心了一些。

turtlek 發表於 21-9-7 16:50
我試過了,但係咩結果都無
英國 visa中心同北角中心都係廢!你唯有每日試吓去北角中心叫佢地幫你問下英國係乜嘢一回事,佢哋欺善怕惡的。

turtlek 發表於 21-9-7 17:15
我已經將佢需要嘅文件上載,但他依然話有一份文件收唔到, 咁我24號嘅嗰日就已經即日send返俾佢,等到而家 ...
我也不知道,惟有祝你一切順利,早日拎到簽證

花花寶寶 發表於 21-9-7 18:54
英國 visa中心同北角中心都係廢!你唯有每日試吓去北角中心叫佢地幫你問下英國係乜嘢一回事,佢哋欺善怕惡 ...
thank you
‹ 上一主題|下一主題