用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 暑假行李寄存及運送School Trunk 太衰
go

[英國] 暑假行李寄存及運送School Trunk 太衰 [複製鏈接]

放暑假前因為我仔Y12轉校,所以上網orderschooltrunk將行李由A校接收寄存一個暑假之後送去B校,佢地前日send短訊話行李送左,求其送左個學校附近位址放低就走左,而家件行李唔見左,問佢地佢地話送左唔再理。

我仔boarding house起學校後面,但唔同一條街,佢地應該送左去學校果邊,學校可能無人,跟住求期揾個隔離放低就走左。最後我比左錢但行李又無埋,仲衰過唔黎收件或唔送。Anyway呢間野收件時都無交帶,大家唔好用佢。

13    0    0    0

yuyueng 發表於 21-8-27 08:58
放暑假前因為我仔Y12轉校,所以上網order左schooltrunk將行李由A校接收寄存一個暑假之後送去B校,佢地前日s ...

Too bad….:

件行李搵唔返點算,佢地會唔會賠償?

YuYuMother 發表於 21-8-27 09:22
Too bad….:

佢地話送左,order完成!原本要送去A,佢地送左去B甘都叫送左,真系癡線,既然話已經送左,我估唔會賠,重點系自己野無曬,連埋28吋行李箱total lost

放暑假前因為我仔Y12轉校,所以上網order左schooltrunk將行李由A校接收寄存一個暑假之後送去B校,佢地前日s ...
咁其實可能佢第一日就賣咗你件行李,兩面收錢。

YuYuMother 發表於 21-8-27 09:22
Too bad….:

如果係我,我會同佢糾纏。好簡單而合理既要求,如果你話送咗,有人簽收就攞張簽收紙睇下,無人簽收就影張相嚟睇下。

嘩!真係衰得好緊要,聽到都嬲

王家爸爸 發表於 21-8-27 10:26
如果係我,我會同佢糾纏。好簡單而合理既要求,如果你話送咗,有人簽收就攞張簽收紙睇下,無人簽收就影張相 ...

而家揾監護人幫我同佢地糾纏下,如果唔理我既上佢地FB唱佢地,真系過份,求其揾個地方就當送左。

yuyueng 發表於 21-8-27 11:16
而家揾監護人幫我同佢地糾纏下,如果唔理我既上佢地FB唱佢地,真系過份,求其揾個地方就當送左。
...

如果地址寫明送宿舍,好明顯佢哋有問題,絕對可以追究。但佢哋賴死唔肯承認責任的話,應該都要搞好耐…..

行李箱都算,但仔女既物品無哂,真係火都嚟

which company?

...
問題係佢有無送都唔知道。送咗都係佢哋一面之詞。

嘩!太過份了,無人簽收、無影相、就咁放低學校附近位置,邊度附近?就咁放喺條街?好過份,有得賠都嬲到震啦,school trunk 我一定會記住佢嗰名。

希望奇蹟出現,搵得返件行李啦

YuYuMother 發表於 21-8-27 11:27
如果地址寫明送宿舍,好明顯佢哋有問題,絕對可以追究。但佢哋賴死唔肯承認責任的話,應該都要搞好耐…..: ...

咪系羅,求其揾個附近位址放低就算,之前有會員仲話lovespace 唔好,叫3次都無收件,我仲慘,收左我錢連行李都無埋,衰過唔黎收行李。

lwi 發表於 21-8-27 11:30
which company?
school trunk

http://www.schooltrunk.org/

王家爸爸 發表於 21-8-27 11:47
問題係佢有無送都唔知道。送咗都係佢哋一面之詞。

甘我估有送掛!假設唔系奸商,最多無責任感,求求其其甘咋!

如果你想考慮追究, 看看這 Citizens Advice 是否可以幫手,俾意見,甚至出手
https://www.citizensadvice.org.uk/

swat 發表於 21-8-27 13:17
如果你想考慮追究, 看看這 Citizens Advice 是否可以幫手,俾意見,甚至出手
https://www.citizensadvice.or ...

原來有D甘既野,thanks, 我打算追究。

正常係要有人簽收!不過我仔一直用lovespace,希望今次都順順利利。

醒目開學勳章

...

好離譜喎! 如果搵唔返, 留學保險會賠嗎?

我用Seven Seas由英國寄緊三箱物品返香港, 希望順利!

yuyueng 發表於 21-8-27 12:11
咪系羅,求其揾個附近位址放低就算,之前有會員仲話lovespace 唔好,叫3次都無過黎收件,我仲慘,收左我錢 ...

哎呀,真係步步驚心,希望你呢次也係柳暗花明,好快有奇蹟出現!話唔定行李被遺棄之後有好心人送去差館了,輾轉回到你仔仔宿舍呢

3b 發表於 21-8-27 15:35
好離譜喎! 如果搵唔返, 留學保險會賠嗎?

我用Seven Seas由英國寄緊三箱物品返香港, 希望順利!
寄3箱回港大概要幾錢?  
‹ 上一主題|下一主題