用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 現在英國戴口罩問題
go

[英國] 現在英國戴口罩問題 [複製鏈接]

請問有冇家長或同學現在已經響英國,想問其實是否大部份人已經冇戴口罩出街或者返學校?
   1    0    0    0

係!好多人都唔戴!
女星期一先去完London covent garden, 佢話冇乜人戴口罩
但佢自己有戴,因佢未打針

FennieMan 發表於 21-8-26 19:40
係!好多人都唔戴!
女星期一先去完London covent garden, 佢話冇乜人戴口罩

謝謝你,至少戴口罩都唔會比人排斥。

llmom 發表於 21-8-26 19:44

而家好好多,疫情剛剛開始時,奶奶戴口罩去超市真係比啲人問侯架。而家奶奶戴口罩去超市,冇人理你。佢話戴口罩嘅大多數係華人

llmom 發表於 21-8-26 19:44

過咗之前幾次 lockdown, d 英國人對戴囗罩嘅眼光改善咗,有d超市係寫係門口 “face masks encouraged”, 眼見大多係老人家、孕婦等會戴,而我自己入親空內都戴返

王家爸爸    發表於 21-8-27 10:35

FennieMan 發表於 21-8-26 19:40
係!好多人都唔戴!
同意,如果未打針,最好自己戴,我見英國既新聞報導話,中既多數都係無打針既。

FennieMan 發表於 21-8-26 19:50
而家好好多,疫情剛剛開始時,奶奶戴口罩去超市真係比啲人問侯架。而家奶奶戴口罩去超市,冇人理你。佢話 ...
啲人需要時間適應。疫情剛剛係大陸開始時,大部分香港人唔知,我戴口罩去香港既超市,啲人既眼光都奇奇怪怪。
‹ 上一主題|下一主題