用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 any JIS parents ?
go

any JIS parents ? [複製鏈接]

我是JIS的NEWER。818第一日帶小朋友返學,
家長可以一同上課室同入學校參觀下,
我自己真係好中意呢間學校,
學校環境大,老師又好好,
我金日打電話去問班主任一啲小小問題,
佢都很好的同我傾左 15分鐘,
我自己英文唔好,但多謝老師都聽我講唔好聽既英文,
用簡單字去解答我既問題。

不過原來佢地KINDER得一年,
好奇怪既,因為我以前只同個女上過PLAYGROUP。
N班都冇上,佢下年就上P1,
係小學班

有冇人知學界日本人學校包唔包國際部,
佢一班得十丁友,組一隊乙組籃球都唔夠人。
   0    0    0    0

去國際學校版問,在那邊找到JIS家長的機會大D...

pbguser 發表於 21-8-20 15:40
我自己真係好中意呢間學校 ...

啫係K1已讀得JIS了?我見佢網頁話reception for 4 years old, 仲以為對應應local K2

pbguser 發表於 21-8-20 15:40
我自己真係好中意呢間學校 ...
Hihi 我仔都係今年 JIS Reception Class

dem0cracy 發表於 21-8-20 17:02
去國際學校版問,在那邊找到JIS家長的機會大D...
okok THX :P

magmum 發表於 21-8-21 14:36
啫係K1已讀得JIS了?我見佢網頁話reception for 4 years old, 仲以為對應應local K2
...
SUPPOSE原來系K2,但我冇上K1都收左。。。

Sailormercury88 發表於 21-8-22 13:59
Hihi 我仔都係今年 JIS Reception Class
WE SHOULD SAY HELLO

pbguser 發表於 21-8-23 16:12
SUPPOSE原來系K2,但我冇上K1都收左。。。
國際學校都係跟年齡收,你小朋友2017年出世又過到interview就讀得,有些expat小朋友都沒有讀K直接入reception class.
不過都好難得你小朋友無返過幼稚園都肯自己入去interview.

dem0cracy 發表於 21-8-23 16:46
國際學校都係跟年齡收,你小朋友2017年出世又過到interview就讀得,有些expat小朋友都沒有讀K直接入recepti ...
係啊係啊 所以真係好好 唔怕醜既女仔

Reception 班個TA會講廣東話㗎
‹ 上一主題|下一主題