用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問有冇non-jupas A level 收到HKU/CU offer?
go

請問有冇non-jupas A level 收到HKU/CU offer? [複製鏈接]

等到頸長, 打电話去faculty 問, 話通常月底。真係驚今年IB 咁劲佔晒non-jupas 的quota!
   5    0    0    0

回覆樓主:

似係收晒有conditional offer的。無conditional offer就機會微。gce AL都勁發水,拎咗co都好少會meet唔到。
中大唔清楚,港大17號已完成註冊,有無位剩應該都好快明確下來就去再call人。
祝好運。

回覆 chuchuma 的帖子

我仔上年五月前都收整幾間大學conditional offer,請問有冇interview?

chuchuma 發表於 21-8-19 15:57
等到頸長, 打电話去faculty 問, 話通常月底。真係驚今年IB 咁劲佔晒non-jupas 的quota! ...

我睇student room講今個星期MBBS會有最後通知, 原本在wait list嗎?A-level有CO的在今個星期二才收到正式確認信, 暫時未有到校註冊的日期

回覆 Horsebbj 的帖子

Thanks a lot.  原本在waitlist 的, 打电話問, staff 話以往經驗都係8月底前先出晒offer。  唯有等。因為英國有offer, 驚撹唔切個visa, 阿仔又想係香港讀。

chuchuma 發表於 21-8-19 19:05
回覆 Horsebbj 的帖子

Thanks a lot.  原本在waitlist 的, 打电話問, staff 話以往經驗都係8月底前先出晒o ...
Good luck!

Horsebbj 發表於 21-8-20 12:39
Good luck!
Thanks.

Horsebbj 發表於 21-8-19 16:26

我睇student room講今個星期MBBS會有最後通知, 原本在wai ...

請問你係咪24/8註冊?
咁點登記 Academic Counselling Sessions?

6/9 開學,又係新手,驚做漏野。
唔該晒

‹ 上一主題|下一主題