用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門新一代, 加洲天地, 青彼邊間好
go

屯門新一代, 加洲天地, 青彼邊間好 [複製鏈接]

屯門新一代, 加洲天地, 青彼邊間好
   0    0    0    0

你有晒三間offer?

K1? N? 準備下年入學?
津同私好難直接比較

回覆 wyfion 的帖子

N班

Sunkids N 第一個星期返學已經有功課,提家長幾次要戒片
新一代 N 朋友讀半年,兩個外藉老師走左
青彼 關愛 唔介意多親子功課無問題

考唔考慮吓保蔡?

回覆 dw3323 的帖子

新一代 - 私校, 傳統型, 語境好, Net流失高, 本地老師富經驗, 谷, 如日後考慮直/私小, 是不錯選擇Sunkids - 私校, 語境好, 好谷, 較商業化, 壓力唔細, 如日後考慮直/私小, 是不錯選擇
青彼- 津校, happy, 有宗教背景, 關愛

如果係N, 未諗到咁遠既話, 我覺得, 近是首選..

wyfion 發表於 21-9-2 09:28
回覆 dw3323 的帖子

新一代 - 私校, 傳統型, 語境好, Net流失高, 本地老師富經驗, 谷, 如日後考慮直/私小, ...

想問問 net流失高係咪代表冇乜經驗 定學校唔好留唔住啲老師?

回覆 lfnewgirl 的帖子

需求大, N到K3, 每班都雙班主任, 1net1中文, 對net唔好有太大期望, 就當比個小朋友習慣對住net都唔怕醜, 而且一定要講英文...當然都有net 教得耐...
利申: 用家, 仔K1時上下學期各一個NET, 好彩K2K3遇上同一個富經驗既NET

新一代
我小朋友讀過N班, 之前搬出九龍先轉校, 否則一定會繼續讀.
語境好好, 我小朋友讀完N, 就鍾意左講英文.  
校長老師都好好

Vivianwong410 發表於 21-9-2 14:35
新一代
我小朋友讀過N班, 之前搬出九龍先轉校, 否則一定會繼續讀.
語境好好, 我小朋友讀完N, 就鍾意左講英 ...

我係最鐘意啲老師, 仔今年第4年, N,K1同一中文班主任, 好關愛富經驗, 我所知K3班主任全部都係教左好耐有經驗...上兩星期開學, 我見校長親自拖住兩個喊緊既N班小朋友傾計....

回覆 lfnewgirl 的帖子

通常流失率高一係學校唔滿意個net 或者轉左agent,好多幼稚園經agent 搵net, 但對net 黎講就唔多好喇,抽佣多。如果net一直係嗰幾個,應該係學校自己直接聘用冇經agent 啦。
我以前識人係新一代教英文,一年後去sunkid, 之後再比佢agent 派去第二度,每年轉因為間學校冇再同個agent 傾deal….

不過我覺得英文老師年年轉都無所謂,反而local老師係咪流失率高緊要啲

教師總有 in out, 讀緊 NG 我覺得課程同老師很好
‹ 上一主題|下一主題