用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英航的優惠機票保證免費改日期, 而家要加4千先可以改日 ...
樓主: wwtsy
go

[英國] 英航的優惠機票保證免費改日期, 而家要加4千先可以改日期 [複製鏈接]

cfs 發表於 21-8-16 20:55
9月4日英航2班都去到B class先有位.一班得番8個另一班得6個位,如果連B都無埋,你就無得轉架喇,因為B class  ...

未改隔離政策時 ,我女學校 一定要學生8月2x 日返去隔離,否則自行解決隔離問題 , 我就一早出了9月機票 , 當時改機位 要由H 改到B ,要加$7600 , 不過當時決定唔改,  加$7600我寧願由監護人安排她住酒店5天都係呢條數 , 最後決定冇錯, 隔離政策取消。
但眼見同學的機票改完再改,比了兩次費用 。

katrinafu 發表於 21-8-16 22:17
未改隔離政策時 ,我女學校 一定要學生8月2x 日返去隔離,否則自行解決隔離問題 , 我就一早出了9月機票  ...

越遲越滿,不過臨出發又會放位,今年好難捉摸。國泰曼城今日出咗有加班机,睇吓去倫敦會唔會有得加,等大家可以補少啲改日子

wwtsy 發表於 21-8-16 20:13
各位jm, 小女訂了英航學生優惠來回機票,英航承諾免費改期。 當時以為要隔離, 而家想改後一星期, 英航居 ...

我小朋友禁飛前改期返香港,economy都要加五千幾蚊,所以你加4千幾蚊已經唔算好貴。

qqeternity 發表於 21-8-17 04:43
我小朋友禁飛前改期返香港,economy都要加五千幾蚊,所以你加4千幾蚊已經唔算好貴。
...

我之前改期,只加了三百。看來之前是好彩。

wwtsy 發表於 21-8-16 20:13
各位jm, 小女訂了英航學生優惠來回機票,英航承諾免費改期。 當時以為要隔離, 而家想改後一星期, 英航居 ...

改期沒有手續費,但要補差價。。機票係海鮮價,自從英國放寛香港不用隔離,8月尾開始機票就貴左好多。
我呢兩年都買過兩三張BA飛及改票,有要補$的,也有退差價俾eVoucher的

TongSzeLai 發表於 21-8-17 15:50

改期沒有手續費,但要補差價。。機票係海鮮價,自從英國 ...

I see,thanks
‹ 上一主題|下一主題