用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 希斯路機場
樓主: culver
go

[英國] 希斯路機場 [複製鏈接]

kinder17 發表於 21-8-2 13:56
我係ASIA MILE換機票, 目的地MANCHESTER, 會係HK坐CX, 去到LHR轉BA, 行李都係會直去MANCHESTER嗎? 佢轉機時 ...
同一張機票出晒行李就可以check thru到曼城.至於趕唔趕得切就睇下有無delay喇,因為多文件check,香港飛出果斑希望佢準時.萬一真係唔好彩,到時搵英航ground staff協助安排最快而有位既航班.如果下一斑無位,因為機小左,要等到晚上,另一個選擇係forfeit張飛,自己坐火車由倫敦機場去曼城.不過呢個做法要你係出單程飛先得,唔可以有回程係後面.

多謝各位意見, 而家見ASIA MILES仲可以選另一班等4小時的機去曼城, 咁PLAY SAFE我選呢班算, 到時就算要先取行李, 唔同TERMINAL都有時間慢慢搞。

其實ASIA MILE我見有國泰直航MANCHESTER可換, 不過而家成日都冇機, 有冇人試過如果換了但佢最後冇機會點? 佢會唔會自動幫你轉HK> LONDON > MANCHESTER?

kinder17 發表於 21-8-6 11:20
其實ASIA MILE我見有國泰直航MANCHESTER可換, 不過而家成日都冇機, 有冇人試過如果換了但佢最後冇機會點?  ...

我問了Cx, 佢話班機取消就退分退tax, 不會再作安排。

kinder17 發表於 21-8-6 11:20
其實ASIA MILE我見有國泰直航MANCHESTER可換, 不過而家成日都冇機, 有冇人試過如果換了但佢最後冇機會點?  ...
8月尾,9月頭啲機都定啲,9月10打後就有機會郁

求教一個問題,BA香港飛倫敦4:50就到著,太早去朋友家也不合適,時間點打發,我看過機場Test最早也要7點,left-luggage最早也要8點開
‹ 上一主題|下一主題