用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學唱歌
go

[音樂] 學唱歌 [複製鏈接]

呀女6歲想學唱歌,但唔係合唱團嗰種,係教唱歌技巧嗰種,但我發覺一般私人一對一都收好貴,成千蚊一堂,實在太貴!唔知點樣先可以揾到合適既課程俾呀女,希望有jm 可以俾啲意見我。(emoji)(emoji)
   1    0    0    0

才6歲.不急、不急......期待她未來擁有吸引人的聲音!

https://www.operahongkong.org/zh ... us/regular-courses/
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

cookingellie 發表於 21-7-28 18:12
呀女6歲想學唱歌,但唔係合唱團嗰種,係教唱歌技巧嗰種,但我發覺一般私人一對一都收好貴,成千蚊一堂,實 ...
私人一對一真係貴

cookingellie 發表於 21-7-28 18:12
呀女6歲想學唱歌,但唔係合唱團嗰種,係教唱歌技巧嗰種,但我發覺一般私人一對一都收好貴,成千蚊一堂,實 ...

咁貴?!何方神聖?

真係好貴, 市場上應該有其他選擇

我仔學過一排 500一堂咋喎唔駛成千蚊。師資係意大利回流嘅歌劇碩士

lflxl 發表於 22-3-8 15:53
我仔學過一排 500一堂咋喎唔駛成千蚊。師資係意大利回流嘅歌劇碩士
邊間大學嘅碩士? 上堂用咩方法?  有冇明顯進步?  請問點解學咗一排 ⋯⋯ 之後暫停?  

如果要專業老師教導,一對一係貴㗎!呀女係咪想參加比賽? 可以試吓找在學學生教。可惜我女彈琴唔叻,否則佢暑假番就可以幫您 :)
女女有冇彈琴丶學樂器? 咁細個,把聲要好好保養,先練習好音感及節奏感吧。

giver 發表於 22-3-13 00:51
邊間大學嘅碩士? 上堂用咩方法?  有冇明顯進步?  請問點解學咗一排 ⋯⋯ 之後暫停?   ...

因為已經學緊兩樣樂器 再學埋唱歌真係太忙 之後全力備戰考琴就停咗

將來若學習聲樂、除了自己的"樂器“、鋼琴幫助相當!
小朋友一路長大、一層一層向上尋找、都是從錯誤中學習、只要不到改也改不了就好、作為家長好好陪伴最重要!
當然遇上一位心儀有功力的老師、更是難得!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

我女都係6歲P1, 最近想轉歌唱老師,但發覺真係無乜渠道
‹ 上一主題|下一主題