用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求意見..如得15分自行同甲一博跨網
樓主: apelok
go

求意見..如得15分自行同甲一博跨網 [複製鏈接]

HKYB 發表於 21-7-27 18:36
我都可以分享下…………

我最心儀跨區A校,無論咩結果,我都肯定一定會叩A校。check清楚A校111同110睇齊, ...

其實我都諗住係110 ...但我冇私小直資BACK UP...都係一個問題

Carolina427 發表於 21-7-27 19:18
其實我覺得今年比往年好唔同....
我本身最最心儀嗰間,
過往咁多年都唔太收111,(收自己幼稚園叩門多)

恭喜晒..估唔到兩軒係唔駛111 , 000 都叩得
請問你最後入左邉間?

apelok 發表於 21-7-28 17:41
其實我都諗住係110 ...但我冇私小直資BACK UP...都係一個問題

咁你第二志願要比較保守

回覆 apelok 的帖子

自行歸自行,唔關甲一甲二事甲部三個選擇,基本上大家博運氣,每間學校得幾個位咁大把。基本上如果係熱門學,你揀跨區同本區都係冇咩分別。

乙部只能揀返本區,講到尾都係抽獎,冇話冒唔冒險,我諗你最好爬一爬文研究下個玩法先。乙部基本上唔叫冒險,唔清楚玩法好多時會變左自殺式填表。

話明係抽,冇人知高唔高。111本網心儀唔係穩陣,係萬一派唔到你想要個間時,111可能幫到你最後拎個筆試面試機會。

tummypooh 發表於 21-7-29 04:05

自行歸自行,唔關甲一甲二事甲部三個選擇,基本上大家博運氣,每間學校得幾個位咁大把 ...

多謝你意見...最近都開始硏究梗個抽獎方法了

不過就唔太明如果自行唔得...咁會唔會自動跌落甲部再抽...

apelok 發表於 21-7-29 11:02
多謝你意見...最近都開始硏究梗個抽獎方法了不過就唔太明如果自行唔得...咁會唔會自動跌落甲部再抽 ...

假如自行不中 統一要填表大抽獎

Poyau 發表於 21-7-29 12:28
假如自行不中 統一要填表大抽獎

請問係咪即等同重新再抽過?
因為我仲以為會撥落甲部添

apelok 發表於 21-7-29 13:31

自行係計分,15分多數唔中,到時就要填大抽獎,甲部係可填跨區,乙部只可填本區

apelok 發表於 21-7-29 13:31

自行選擇不會自動撥落甲部
甲部(全港不分區)乙部(本區)要填表

小一,分 1. 直私; 2. 資助或官立如去1,基本上睇小朋友表現,自行留意學校公佈報名同考試。

如去2,分幾步
第一步自行,即係不受學校分區限制,揀一間你心儀的學校,交表, 純睇分數決定收唔收,有關分數請自己搵,幼稚園應該會K3俾資料你地。雖然不受區域限制,但有啲人會考慮埋之後抽唔中要叩門時111誠意分,但有啲學校係唔需要111

如果自行失敗,就會進入大抽獎環節,自己填先後次序,填表策略請自行搵下。分甲乙部,甲部不限地區,但只有好少好少位,難中個六合彩。又係用黎叩門誠意用多。
乙部自己住個區學校,睇運氣

大抽獎唔中,就到叩門。

‹ 上一主題|下一主題