用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 屯元天DSE2021
樓主: iwrps
go

屯元天DSE2021   [複製鏈接]

kalong 發表於 21-10-4 07:23
百周出左了,看似不差喎,原來只是 band 1B??

唔係下話.... B1B????

屯門四大龍頭喎!

黑咪喵 發表於 21-7-31 15:51
我唔知你係咪董中用家,據我所知,董中係近幾年成績慢慢提升,之前一直屯門四大包尾,可能地理位置都有關, ...

董中返幾點?

黑咪喵 發表於 21-7-30 18:03
譚中始終未到band1組別,雖然佢曾經有兩年成績特別標青,我估計band2a接近band1c!佢隔離間陳記就好嘢嚟:ha ...
媽....我好亂.... 譚中未到B1咩??????

元朗基x中學出大新聞,前幾日天水圍小學又一單,唉

回覆 Kirin007 的帖子

希望小朋友無事。另外今年DSE 唔錯:

http://ccckyc.edu.hk/achievements/academic-performance/#

回覆 bananaGi 的帖子

屯門區絕對超班,但全港計成績未夠最最最頂級囉。當然我已經覺得好勁。

hkc3 發表於 21-10-7 10:13

希望小朋友無事。另外今年DSE 唔錯:

見新聞稿用咗「奄奄一息」一詞,不容樂觀

有朋友既小朋友剛剛由那小學升上此中學,希望心態無影響

譚中成績哩兩年每下愈況,最頂尖既當然保持到,但補底似乎不足,今年3322率下跌至54.3%,希望新校長有所作為啦!

hkc3 發表於 21-10-7 10:19

有朋友既小朋友剛剛由那小學升上此中學,希望心態無影響

好難冇影響,但大多數都會好快當無事發生

hkc3 發表於 21-10-7 10:17

屯門區絕對超班,但全港計成績未夠最最最頂級囉。當然我已經覺得好勁。

數據王papa話5>=35% 算1A,我話接近40%算(計38%以上),所以每個人都有自己嘅排位,排乜都好,band1校力爭做到前30%就好

Kirin007 發表於 21-10-7 10:32
數據王papa話5>=35% 算1A,我話接近40%算(計38%以上),所以每個人都有自己嘅排位,排乜都好,band1校力爭 ...

保一竟然差過.....

KL4保一#13924.50%29.90%76.03%91.60%43.38%

NT3梁球琚#487, #605, #9172.0626.83%32.19%4.4666.75%69.53%88.07%86.24%44.95%
NT3董玉娣#570, #57132.73%34.50%74.80%92.50%

bananaGi 發表於 21-10-7 10:40
保一竟然差過.....
你要睇埋4+

今年我會咁排:TYT >保1 >LKK

hkc3 發表於 21-10-7 10:24

譚中成績哩兩年每下愈況,最頂尖既當然保持到,但補底似乎不足,今年3322率下跌至54 ...

之前識個補習哥哥, 譚中入CITY... 好鬼SMART.. 所以以為間學校唔錯..

Kirin007 發表於 21-10-7 10:47

今年我會咁排:TYT >保1 >LKK
咁特別....

bananaGi 發表於 21-10-7 10:48
咁特別....

你都可以自己排過喎,我頭先已講咗

Kirin007 發表於 21-10-7 09:42
元朗基x中學出大新聞,前幾日天水圍小學又一單,唉

咩事???

見到..  SAD...

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2256247/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%85%83%E6%9C%97%E5%A5%B3%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E7%94%9F%E9%A3%9B%E5%A2%AE%E6%A0%A1%E5%9C%92-%E5%80%92%E8%87%A5%E5%B9%B3%E5%8F%B0%E9%80%81%E9%99%A2%E6%90%B6%E6%95%91

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/682704/%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E4%B8%89%E5%B9%B4%E7%B4%9A%E7%94%B7%E7%AB%A5%E5%A2%AE%E6%A8%93-%E9%80%81%E9%99%A2%E6%90%B6%E6%95%91%E4%B8%8D%E6%B2%BB

bananaGi 發表於 21-10-7 10:53
咩事???

墮樓

保一係保良局第一張永慶中學,但屯門係百週禾
‹ 上一主題|下一主題