用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2021 DSE成績及入U率 (更新: 14-Dec-2021 #1214)
樓主: hkpapa852
go

2021 DSE成績及入U率 (更新: 14-Dec-2021 #1214)   [複製鏈接]

ccc803 發表於 21-12-30 16:47
Hi hkpapa
我看到有些和我計算的4+和5+平均有出入 請問是計算方法不同?

華英數字上計算沒錯, 只係主科4+平均放錯咗係整體4+平均

華英主科5+: 26.4%/28.9%/47.1%/18.2% (平均: 30.15%)
華英主科4+: 61.2%/79.3%/80.2%/60.3% (平均: 70.25%)

林護數字上計算沒錯

林護主科5+: 32%/40%/36%/37% (平均: 36.25%)
林護主科4+: 70%/83%/81%/83% (平均: 79.25%)

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

PingWu_FB 發表於 22-1-6 07:44
25-29睇唔明
請問張祝珊點解排25之後嘅? 迦密柏雨只有幾個數字可以排咁前?
主科5+平均唔低

因為計分項有3322, 4+同5+
每一項計算後 迦密柏雨 小勝CCS

其實用不同方法計自然有不同排名, 不必太認真

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

PingWu_FB 發表於 22-1-8 09:39
女校D中文甩男校豈止一條街中文係死亡之卷應該改為:
中文係男仔嘅死亡之卷
另一角度睇,大部份女校成績,都係俾數學一科拉低
‹ 上一主題|下一主題