用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 pods vs 學之園 君豪
go

pods vs 學之園 君豪 [複製鏈接]

仔仔讀緊pods 將會升讀K1 (am), 收到LH k1 pm offer. 兩間都係target直私,名氣LH大好多但君豪今年升小成績唔算好好。 仔仔好鍾意pods(雖然幾個friend既同學仔會轉K), 請問大家會點揀?謝謝(emoji)(emoji)
   0    0    0    0

通常第一年成績較差好正常,因為呢批全部K2 插班入的,之後便會越來越好,你睇吓迎海校就會知。

今年君豪升小大概係點?

港島來講,分別不大,你可以根據小朋友的作息習慣揀
我覺得之後幾年的升小會係easy mode

CXW 發表於 21-7-13 22:54
通常第一年成績較差好正常,因為呢批全部K2 插班入的,之後便會越來越好,你睇吓迎海校就會知。 ...

哦明白,我以為係由k1開始,迎海校都係愈來愈好嗎? 我去睇下,謝謝(emoji)(emoji)

快樂火雞 發表於 21-7-14 13:47
港島來講,分別不大,你可以根據小朋友的作息習慣揀
我覺得之後幾年的升小會係easy mode ...

小朋友偏夜瞓,每朝都遲到..(emoji)
但下午又會慣左瞓晏覺,所以am/pm對我地來講分別不大,唯獨pm既話,朝早不能送佢返學,只能對住工人。

請問點解幾年後升小會easy?

搭單想問下 小朋友係pods讀得開心嗎?
黎緊會讀pods local pn 但網上資訊唔太多 so far 媽媽滿意嗎?
‹ 上一主題|下一主題