用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 旅港 vs 英皇
樓主: candymix
go

旅港 vs 英皇 [複製鏈接]

Fivedragon 發表於 21-7-28 06:02
選近地就學,兩間都係好野
呢個都係重要既考慮因素。

Face3366 發表於 21-8-30 11:56
原來旅港咁勁㗎!?分兩范睇。自律學習嘅,英皇。不自律就旅港。

旅港2021年主科4+追上華英

2021年 旅港 | 華英 迦密 | 英皇
考生 125人 | 121人 [109人]^ | 122人
中文4+ 63.2% | 61.2% ~66% | ~53%
英文4+ 79.2% | 79.3% ~81% | ~76%
數學4+ 81.6% | 80.2% ~70% | ~83%
----------------------------------------------------------
CEM4+ 74.7% | 73.6% 72.3% | 70.7%
通識4+ 70.4% | 60.3% ~56% | ~45%
----------------------------------------------------------
主科4+ 73.6% | 70.3% 68.3% | 64.3%

整體4+ 70.2% | 71.7% [···] | [69.9%]^^
整體5+ 27.2% | 36.5% [···] | [···]

33222 91.2% | [···] 89.9% | 77.9%

^ 據畢業生出路及33222推算
^^ 人均4+ 4.89(597/122) 假設考7科

Face3366 發表於 21-8-30 11:56
原來旅港咁勁㗎!?分兩范睇。自律學習嘅,英皇。不自律就旅港。
不自律就旅港 <-- 意思是學校會幫手谷嗎?

ha930 發表於 22-12-5 11:59
不自律就旅港

阿囝小學師兄師姐度角 (小學級10~30左右)係好谷,嚇到佢唔敢揀旅港。

worldcat 發表於 22-12-5 12:14
阿囝小學師兄師姐度角 (小學級10~30左右)係好谷,嚇到佢唔敢揀旅港。

我又係聽人講好谷下, 前天簡介會後問過一些學生, 話一個月大約有3-4次默書, 另加小測, 所以有點擔心, 但我女參觀完又話好鍾意呢間學校咁你囝最後揀了邊間?

ha930 發表於 22-12-5 12:17
我又係聽人講好谷下, 前天簡介會後問過一些學生, 話一個月大約有3-4次默書, 另加小測, 所以有點擔心, 但我 ...
因為幾個舊同學都咁講(幾個唔同屆),搞到阿囝連參觀都唔肯去。。。。
我都仲努力緊做心理輔導,佢肯報旅港就煩少好多,但又唔想迫佢揀。

mcl203 發表於 21-7-12 19:00
x 2 ~~~

x3

Szetimmy0225 發表於 22-12-5 12:43
x3
x4
‹ 上一主題|下一主題