用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港? ...
樓主: wslam1
go

[英國] 8/9月陪去英國的家長,brainstorm下怎回港?   [複製鏈接]

WIN123 發表於 21-8-2 11:59
但AGENT 話有機冇位  ....

D位抄到好貴,所以好多內地留學生選擇留英。

etoile 發表於 21-8-2 11:51
報告各位,我同阿囡順利返到香港啦!
做PCR test間clinic已預備好 ISO copy俾我,test result資料有錯,我 ...

恭喜!

做PCR test間clinic已預備好 ISO copy俾我,test result資料有錯,我 ...

congrats!   要隔離多少天?  應該跟德國一樣?   真的希望你能把流情可講一次step by step尤其是那裏做test...從離港前,離London前到 Dubai, 和到香港前要做的》  看現在情放不會有放款的。。。  謝謝

恭喜!   

太好了

平安回來真好!
請問HK機場有自費抗體測試嗎?
我會下星期三回港。

Congrats!  返到香港就安樂哂!

我排緊隊等 check in (未夠鐘,我太早),呢班係CX 第一次恢復巴黎直飛,幾個staff都話佢地都好緊張。

Chole 發表於 21-8-2 14:23
Congrats!  返到香港就安樂哂!

我排緊隊等 check in (未夠鐘,我太早),呢班係CX 第一次恢復巴黎直飛 ...

請問你英國去paris 再轉國泰返港的嗎?  有冇行程?  要不要打再2針才可乘國泰?
             全程要做些什麼? 謝謝! 抱歉問題太多。。。。

請問你女從咩路線回港?

etoile 發表於 21-7-26 01:57
2. Sofitel Dubai Marina
有人話Marina呢區好方便,但係我搵唔到一間比較合意嘅apartment(呢區新D貴D), ...
想請問去DUBAI 是否要隔離21天?  21天住宿大約幾錢? Thanks
   我個囡畢業了, 但走唔到, 又搵唔到工作, 所以希望她回來。。。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0802_00822_001.html

政府宣布新一輪防疫措施,在「外防輸入」方面,政府會將海外地區分成「高、中、低」風險,調整由各地區來港人士的檢疫安排。不論「高、中、低」風險地區,所有來港人士必須提交 72 小時內核酸檢測證明。

而在高風險地區,只接受已打針香港市民來港、中風險地區,則只接受香港人,或已打針海外人士來港。隔離檢疫安排方面,已打針人士,分別需接受7至21天的隔離安排。

WIN123 發表於 21-8-2 14:52
請問你英國去paris 再轉國泰返港的嗎?  有冇行程?  要不要打再2針才可乘國泰?
             ...

你未打針?咁唔好諗法國,museum 餐廳乜都入唔到。

HeiHeiMa 發表於 21-8-2 17:36
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210802/bkn-20210802164330775-0802_00822_001.html

政府宣布新一輪 ...

即係英國都可以直接返香港?咁就好啦!

好野,你終於安全返黎喇

Chole 發表於 21-8-2 17:46
即係英國都可以直接返香港?咁就好啦!
未有生效日子,等佢正式公佈我仲聽緊

HeiHeiMa 發表於 21-8-2 17:36
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210802/bkn-20210802164330775-0802_00822_001.html

政府宣布新一輪 ...
我仲聽住記者會,仲未有講生效日子

cfs 發表於 21-8-2 17:53

cfs 發表於 21-8-2 17:53
same here...能從英囯直接囘港隔離多好。 我打了2針可從高風險英囯囘了?

kaetsu 發表於 21-8-2 17:57
same here...能從英囯直接囘港隔離多好。 我打了2針可從高風險英囯囘了?

未有生效日期,再等。不過未夠年齡接種疫苗的學生們點算呢

kaetsu 發表於 21-8-2 17:57
我都係咁話, 可以返香港隔離, 無論21日定係28日, 我都無所謂, 希望快d有最新消息
‹ 上一主題|下一主題