用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 馬鞍山馮堯敬 VS 第一城邱金元
go

馬鞍山馮堯敬 VS 第一城邱金元 [複製鏈接]

請問邊間校風較好?
   1    0    0    0

馮堯敬

KITTYCOW2009 發表於 21-7-8 14:21
馮堯敬

請問係咪用家呀?可唔可以詳細講多d?老師是否ok? 先感謝(emoji)(emoji)

王國會長

ballx2 發表於 21-7-8 11:53
請問邊間校風較好?

我仔老師話馮已經升級做band 2尾,叫我晤好揀。

至於邱金元應該band3b,應該係五育,劉百樂之後。

selina1109 發表於 21-7-8 17:17
我仔老師話馮已經升級做band 2尾,叫我晤好揀。

至於邱金元應該band3b,應該係五育,劉百樂之後。

請問升級左點解叫唔好㨂?

王國會長

ballx2 發表於 21-7-8 17:20
請問升級左點解叫唔好㨂?

因為老師話我仔banding晤夠喎,但我無聽老師講,我仔最後第一志願入了間band 2學校。

邱金元好差

馮堯敬比邱金元好, 學校算嚴, 中一至中三不可外出午膳, 除了有家長信, 不可帶電話回校, 同埋返學電話要放OFFICE, 放學先可以拎, 近幾年DSE 成績上升, 老師就普普通通, 你肯學就肯教, 不過, 資源就一定投放係精英班較多

selina1109 發表於 21-7-8 17:22
因為老師話我仔banding晤夠喎,但我無聽老師講,我仔最後第一志願入了間band 2學校。
...

你好,請問你仔本身係band3組別?第一志願入果間係邊間?

kawaiiliz 發表於 21-7-9 09:57
馮堯敬比邱金元好, 學校算嚴, 中一至中三不可外出午膳, 除了有家長信, 不可帶電話回校, 同埋返學電話要放OF ...

請問知唔知黃鳳翎呢間點?上網好少資料

回覆樓主:

幾年前有朋友仔b2尾入黃鳳翎,哩幾年朋友都滿意, 因學校關愛經常有唔同的活動啟發學生, 而且家校合作唔錯°
我見朋友在家教會有不同的活動接觸到學生

lingling1219 發表於 21-7-11 07:19
幾年前有朋友仔b2尾入黃鳳翎,哩幾年朋友都滿意, 因學校關愛經常有唔同的活動啟發學生, 而且家校合作唔錯 ...

Thanks

卡卡娜 發表於 21-7-8 17:56
邱金元好差

邱金元2020年只有1人達3322

3322率 (人數/考生)
2020年 1.3% (1/75)
2019年 2.9% (2/70)
2018年 6.1% (5/82)
2017年 4.8% (3/63)
2016年 1.3% (1/75)
2015年 2.4% (2/84)
2014年 1.4% (1/74)
2013年 1.1% (1/87)
2012年 2.3% (2/87)

天天好心情 發表於 21-7-10 09:23
請問知唔知黃鳳翎呢間點?上網好少資料

東華三院黃鳳翎近年3322率較邱佳

3322率 (人數/考生)
2020年 6.4% ([3/47^])
2019年 7.3% ([4/55^])
2018年 5% ([3/61^])
2017年 0% (0/71)
2016年 1.7% (1/60)
2015年 1.6% (1/62)
2014年 3.4% (2/59)
2013年 2.8% (3/107)
2012年 1.0% (1/103)

^ 考生人數以畢業生出路%推算

http://www.twghwflc.edu.hk/plan_and_report.html
‹ 上一主題|下一主題