用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 2021-2022 迦密中學(何文田)新生揮手交流區 ...
go

2021-2022 迦密中學(何文田)新生揮手交流區

迦密中學今年未開新生揮手區, 等我開帖俾大家交流一下.

阿仔大抽獎甲一乙一抽中, 多多指教!

回覆 aw0607 的帖子

Hi,

回覆 minka 的帖子

Hi, 等咗幾日終於有第一個家長揮手了.
恭喜你小朋友入咗間好學校, 加油!!!

2jkidsfather    發表於 22-12-11 18:53

回覆 minka 的帖子

你哋係自行还是統一派位入?

Hi,大家好(emoji)(emoji)

回覆 FCC 的帖子

歡迎你! 希望多啲人加入, 可以分享多啲有用既資訊!

唔好意思,我仔不是今年升中,但都希望明年可以順利入到何文田迦密。請問,可否告知面試是考甚麼?

回覆 mrschauyee 的帖子

我都想知, 如果一般村校, 要咩成績自行才會取錄呢?

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

請問加密中學校規會否很嚴, 例如遲到、欠功課幾多次會收信幾多次缺點紀過等,謝謝

回覆 Tracy0102 的帖子

疫情前,真係欠交功課就要留堂,不過依家冇咗,罰唔罰在老師在老師手上,係有老師罰抄咁。校規多嘅,但執行不算嚴啲,但私帶手機就睇得緊,啱啱有老師放蛇有同學被捉。

angelacms 發表於 21-11-27 17:17
回覆 Tracy0102 的帖子

疫情前,真係欠交功課就要留堂,不過依家冇咗,罰唔罰在老師在老師手上,係有老師 ...

好似重有獎賞制度,唔記得做了咩好嘢,可以扣除所記過失一次。

回覆 cheungoli 的帖子

係吖,可將功補過,有重新機會㗎!

angelacms 發表於 21-11-30 16:40
回覆 cheungoli 的帖子

係吖,可將功補過,有重新機會㗎!

請問住得遠的同學,寫家長信都不可帶電話嗎?

回覆 Maggieb1122 的帖子

中一有家長信係可以帶,其他級可以申請,得唔得要睇校方批唔批。

angelacms 發表於 21-12-4 20:49
回覆 Maggieb1122 的帖子

中一有家長信係可以帶,其他級可以申請,得唔得要睇校方批唔批。 ...
請問返到學校要交出手機待放學再取回嗎?

回覆 天兒 的帖子

係吖,放在老師處,放學取回

angelacms 發表於 21-12-15 16:58
回覆 天兒 的帖子

係吖,放在老師處,放學取回
明白, 唔該晒。請問由何文田MTR行返學校要多少時間?

回覆 天兒 的帖子

其實5分鐘就得,係衰在返學時人多,要等5分鐘或更長的lift(已有地鐵人員疏道)
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊