用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 暑假行李運輸寄存,約好都冇去學校收件 ...
go

[英國] 暑假行李運輸寄存,約好都冇去學校收件 [複製鏈接]

好失望,兩個禮拜內已經約好了三次,collection司機都不出現,customer service 答覆「哦唔好意思,幫你再約下一次啦」現在行李都不知如何處理。有其他有負責任的公司介紹?
   18    0    0    0

okmk 發表於 21-7-1 22:15
好失望,兩個禮拜內已經約好了三次,collection司機都不出現,customer service 答覆「哦唔好意思,幫你再 ...

里二間係  JM 推介 ; sevensea  我孩子用過二次 ...

https://www.sevenseasworldwide.com/zh-hk/

https://lovespace.co.uk/

sunny.moon 發表於 21-7-1 22:27
里二間係  JM 推介 ; sevensea  我孩子用過二次 ...

https://www.sevenseasworldwide.com/zh-hk/

就是第二家令我好失望呀!

okmk 發表於 21-7-1 22:29
就是第二家令我好失望呀!

我仔已經用了兩年lovespace, 佢話好好喎,司機仲好幫得手!我仔好早已經回港,交比宿舍的同學幫手,司機都好好交帶!

www.schooltrunk.org

llmom 發表於 21-7-2 00:19
我仔已經用了兩年lovespace, 佢話好好喎,司機仲好幫得手!我仔好早已經回港,交比宿舍的同學幫手,司機都 ...

我女都用左兩年無聽過佢投訴。

okmk 發表於 21-7-1 22:15
好失望,兩個禮拜內已經約好了三次,collection司機都不出現,customer service 答覆「哦唔好意思,幫你再 ...
附近有無華人開既超級市場?好多時佢哋都有寄存服務。

回覆 okmk 的帖子

我女試過, 飛前一星期打包好6箱野存倉, 約左3次都收件唔成功, 但又無聯絡當時人,
第一次約好時間, 12點, 等左好耐, 之後電公司, 又叫再等等, 到4點幾再電, 佢話已經去過,收唔到件,

女住1樓, 一路係到等, 佢話司機地下見唔到人就走.

第2次再約, 今次搬晒D箱係地下, 又等左幾個鐘, 已經不停電公司, 又係應左就算, 結果話司機見唔到人, 走了

到第3次, 當日要飛, 唯有同學校講聲, 幾個同學加埋十幾箱野放晒係地下, 聯絡到下午先有人收走, 結果係無收

到, 最後email 投訴,要求退訂金, 當然又無采佢地, 最後求助學校暫存2個月

connie3803 發表於 21-7-2 10:10
回覆 okmk 的帖子

我女試過, 飛前一星期打包好6箱野存倉, 約左3次都收件唔成功, 但又無聯絡當時人,

謝謝各位的分享!

同樣遭遇,哎,真的好難適應那邊的處事模式。那麼我也預退款無望了

昨晚聯絡了2樓JM推薦的第一個公司,好讚!真人即時電話溝通,英文、國語、廣府話均可。 溝通之下明白某些公司不是全英各地區都有自己的司機倉儲,所以某些order會與其他公司聯營服務,外派的服務就更難溝通甚至難控制時間同素質,那怪不得大家際遇不同!

已立即place pick up order,此公司在我女學校區域由自己司機處理,收件前一小時會致電聯絡人,雖然貴些,但務求在學校宿舍關閉前取走幾箱東西寄存!希望這次順利!

王家爸爸 發表於 21-7-2 09:22
附近有無華人開既超級市場?好多時佢哋都有寄存服務。

冇呀,昨晚之前真的好無助

schooltrunk 我細女用過,雖然貴d,但唔錯.................lovespace我大女用過,不過無問過佢好唔好,但收費就平

上年三月我個女用LoveSpace ,都係有差不多嘅麻煩遭遇,約咗又唔黎,last minute 至有紙箱執嘢,亦唔能夠喺起飛之前收箱,好彩學校宿舍俾佢寄存(反正冇乜人逗留喺宿舍)

醒目開學勳章

回覆樓主:

第一次用Sevenseas, 比訂金後第二日已經送紙箱及用品到學校, 安排下星期收箱, 存倉至8月中, 放榜後才決定寄回香港還是送英國大學

我起6月中網上order schooltrunk ,佢地過左幾日就送紙盒同label黎,pick up當日有text 我仔話12-1pm黎取,我仔放起學校reception 咋,但最後又無再通知,我假設系收左,而家覺得有D唔放心。

回覆樓主:

我囝用 Anyvan, 妥當

阿囡都係用lovespace喎!送個紙箱都遅咗幾日,好擔心呀!

etoile 發表於 21-7-3 06:27
阿囡都係用lovespace喎!送個紙箱都遅咗幾日,好擔心呀!
聽我大女講,間公司係好細的,可能order多就未必做得切

謝謝大家分享心得!我第一次用,大女雖然之前冇用過,但佢話係倫敦好多同學都用lovespace,應該不會太差。今次可能因為細女的學校地區同lovespace唔friend 呱,希望同七海夾到啦!已經聯絡過guardian請她幫忙聯絡舍監,希望禮拜一遇到個七海的負責任司機,搞掂件事就安樂曬

回覆樓主:

前晚我11點幾先打香港電話,接通電話嘅七海客服好耐心咁同我傾,知道暑假後想送去的新學校不在他們服務範圍內就告知送唔到。後來我想到可以轉個地址到時送去倫敦代收,所以都完成左個收件order先!原來此刻可以先定寄存兩個月,之後再每個禮拜計儲存費,彈性高了!

確實擔心就算LS第四次schedule來收件,那三箱東西會不會完璧歸趙呢!

connie3803 發表於 21-7-2 10:10
回覆 okmk 的帖子

也是lovespace?
‹ 上一主題|下一主題