用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大雄同張明添~
go

大雄同張明添~ [複製鏈接]

請問究竟兩間學校邊間banding高d?點解網上查資料講大雄係2C.張明添係2A-2B~但我又留意到係呢度論壇好多人話係大雄更高D?
   0    0    1    0

SOSOliu 發表於 21-6-30 17:08
請問究竟兩間學校邊間banding高d?點解網上查資料講大雄係2C.張明添係2A-2B~但我又留意到係呢度論壇好多人話 ...

佛教大雄2020年33222跌至20%

33222 (人數/考生)
2020年 20.37% (22/108)
2019年 40.35% (46/114)
2018年 37.60% (47/125)
2017年 37.59% (50/133)
2016年 39.63% (65/164)

發展計劃
https://www.bthc.edu.hk/Content/03_school_info/document/style01/index.aspx?ct=document&styleId=1&nnnid=16

周年報告 2019-2020
https://www.bthc.edu.hk/download/document/202011241454467051658820689.pdf

周年報告 2018-2019
https://www.bthc.edu.hk/download/document/201911081041118931586643225.pdf

周年報告 2017-2018
https://www.bthc.edu.hk/download/document/2018111612014784675.pdf

Poyau 發表於 21-6-30 21:03
佛教大雄2020年33222跌至20%

33222 (人數/考生)
我唔係好識得睇呢d數據,不如你話我聽宜家兩間邊間高d?我叩門做準備。因為阿女b1C但英文差我最多只接受得到叩B2b

SOSOliu 發表於 21-7-1 15:24
我唔係好識得睇呢d數據,不如你話我聽宜家兩間邊間高d?我叩門做準備。因為阿女b1C但英文差我最多只接受得到 ...

請問自行選了那兩間
張明添無公布成績難以排序
有無考慮九龍城培道(B2A)?
英文要求應較B1C英中低

SOSOliu 發表於 21-6-30 17:08
請問究竟兩間學校邊間banding高d?點解網上查資料講大雄係2C.張明添係2A-2B~但我又留意到係呢度論壇好多人話 ...

大雄

與期考慮張明添,不如試埋

KL1: 信義,發叔
KL2: 匯基
KL3: 陳瑞祺,胡兆熾,基道
KL4: 可立,培敦,聖文德,孔仙洲
KL5: 蒙民偉,呂郭碧鳳,羅陳楚思,聖若瑟,寧一,寧二
NT8: 王華湘,甲子年

twhkleung    發表於 21-7-2 12:42
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Poyau 發表於 21-7-1 17:35
請問自行選了那兩間
張明添無公布成績難以排序
有無考慮九龍城培道(B2A)?
自行九真德雅,宜家叩門有叩培道呀,都會叩兩間b2b中學保底因為英文三次呈分試都C

hkpapa852 發表於 21-7-2 08:28
大雄

與期考慮張明添,不如試埋
多謝你建議,現叩九真,德雅,培道,匯基,信義,張明添

SOSOliu 發表於 21-7-2 19:23
自行九真德雅,宜家叩門有叩培道呀,都會叩兩間b2b中學保底因為英文三次呈分試都C ...
英文C讀英中會好辛苦,有機會連自信都冇諗清楚先好

SOSOliu 發表於 21-7-2 19:25
多謝你建議,現叩九真,德雅,培道,匯基,信義,張明添
我個女同你個女一樣1C,英文C我都諗住叩德雅,張明添,會試埋何官2A
PS.  德雅同培道撞左筆試日子,你要揀清楚去邊間,雖然德雅唔係all in筆試

回覆 Jogo媽 的帖子

係啊,德雅係卑她選中先有得in 因自行報左都沒選所以我都唔抱太大希望。

SOSOliu 發表於 21-7-3 16:21
回覆 Jogo媽 的帖子

係啊,德雅係卑她選中先有得in 因自行報左都沒選所以我都唔抱太大希望。 ...
請問何官2A全名係乜?我宜家仲想叩埋黃大仙聖母書院,皆因都係想讀女校。

SOSOliu 發表於 21-7-3 16:23
請問何官2A全名係乜?我宜家仲想叩埋黃大仙聖母書院,皆因都係想讀女校。 ...

何文田官立中學~
聖母書院本來我都有考慮過,但入面活動好似唔多,怕太靜唔岩我個女
張明添我朋友個女讀緊見佢讀得幾好,但話佢2A冇乜說服力,因為佢冇公佈成績,我當佢2B保險線咁叩

Jogo媽 發表於 21-7-3 16:40
何文田官立中學~
聖母書院本來我都有考慮過,但入面活動好似唔多,怕太靜唔岩我個女
張明添我 ...
就係咯,網上咨訊都係話他2A-2B宜家比大雄高噶,所以我都係叩呢間同油麻地信義2間2B做保險線。兩間都唔使筆試。
‹ 上一主題|下一主題