用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問BA最近係唔係多咗pre-checkin 要求?
go

[英國] 請問BA最近係唔係多咗pre-checkin 要求? [複製鏈接]

我仔會星期五坐BA返嚟,尋日我去Manage My Booking 見到話要填self declaration form同埋 upload COVID test reports and hotel confirmation,  我個女早兩個禮拜返嚟嗰陣時都冇呢啲要求,係唔係改咗?
我個仔會飛嗰日去機場先做Test,變咗如果要upload都要嗰日收到Test report先做到,如果唔預先upload有冇問題?
   0    0    0    0

Baoma 發表於 21-6-24 17:08
我仔會星期五坐BA返嚟,尋日我去Manage My Booking 見到話要填self declaration form同埋 upload COVID tes ...

唔一定要upload. Upload 咗快啲check in. BA check in 好耐

我仔會星期五坐BA返嚟,尋日我去Manage My Booking 見到話要填self declaration form同埋 upload COVID tes ...
BA星期5班機起飛時間已過香港致府 deadline ,已經唔可以在機場做 LAMP test..你宜家好去做 PCR test

醒目開學勳章

快些看看5月回港的1863樓, 有關BA要求的檢測報告

wloi 發表於 21-6-24 23:32
BA星期5班機起飛時間已過香港致府 deadline ,已經唔可以在機場做 LAMP test..你宜家好去做 PCR test ...

多謝提醒,但衛生署覆咗我佢哋接受Lamp test直至離境當地時間6月25號23:59。當然BA 要用佢自己嘅理解而拒絕LAMP test我都冇辦法⋯
‹ 上一主題|下一主題