用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 可能7月想去英國陪孩子過暑假的問題? ...
樓主: brother4
go

[英國] 可能7月想去英國陪孩子過暑假的問題? [複製鏈接]

canterlau 發表於 21-6-15 22:13
是的。

謝謝,我搵下資料先! 諗住陪佢去2星期,淨係幾做test 都有排攪

AnjiLeung 發表於 21-6-15 22:18
謝謝,我搵下資料先! 諗住陪佢去2星期,淨係幾做test 都有排攪

啱啱上個星期日係機場做完collinson 嘅lamp test。可以的話,陪囝囝囡囡耐D。回港要在酒店隔離21天。
打完两釘就少一個星期。

canterlau 發表於 21-6-15 22:43
啱啱上個星期日係機場做完collinson 嘅lamp test。可以的話,陪囝囝囡囡耐D。回港要在酒店隔離21天。
打完 ...

我諗住去14日咋,返黎仲要隔離,冇咁多假期

回覆樓主:

我就快上機,但係中間有幾日唔知去邊好,介乎Cambridge同Canterbury中間,3日左右,大家有冇提議?London真係冇乜好做,問咗阿大幾次都話no idea。

醒目開學勳章

etoile 發表於 21-6-16 11:13
我就快上機,但係中間有幾日唔知去邊好,介乎Cambridge同Canterbury中間,3日左右,大家有冇提議?London真 ...

可以去York和Leeds行下, 住一/兩日.
推介National Railway Museum

https://www.visityork.org/business-directory/category/things-to-do/attractions

3b 發表於 21-6-16 11:32
可以去York和Leeds行下, 住一/兩日.
推介National Railway Museum

阿大話留喺南面好D。

etoile 發表於 21-6-16 11:13
我就快上機,但係中間有幾日唔知去邊好,介乎Cambridge同Canterbury中間,3日左右,大家有冇提議?London真 ...

Have a nice trip!  祝妳旅途順利愉快!

如果妳中間2、3日係stay 在倫敦,可以day trip 去Brighton 同 Eastborne,我女Easter 同剛過去的term break 去左Eastborne的 host family, host family 帶她去了行山、white cliffs 睇風景,好似唔錯!

Brighton 有出名嘅渡假勝地,如喜歡行museum, Royal Pavilion 都好特別,值得一去!

回覆樓主:

多謝你,Brighton去過兩次唔去啦,Eastborne會諗諗。上次去咗Dover行White Cliffs,Eastbourne 好似可以遠眺White Cliffs。

yuyueng 發表於 21-6-15 20:34
心動就行動啦,而家來回機票亦唔貴,好難得有時間偷得浮生去旅行。英國夏天又唔熱,人又唔多,日照時間仲咁 ...

All, thx....理想同現實 難取舍!未下第二針剛收到offer份工…咁揾多少少$,希望下年去英國!
‹ 上一主題|下一主題