用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 藍循vs錦泰
go

藍循vs錦泰 [複製鏈接]

兩間邊間比較谷?邊間升中好d? 錦泰透明度唔係好高,唔知有幾多個入左保一
   0    0    0    0

回覆樓主:

真心求教

cccc610 發表於 21-6-2 23:11
兩間邊間比較谷?邊間升中好d? 錦泰透明度唔係好高,唔知有幾多個入左保一
...
PLK 學校既 DNA: 沒有最摧谷, 只有更摧谷
循道會旗下學校相對較輕鬆, 但結果係大部曾被喻為地區一線既小學, 升中派位表現由5/6年前開始都跌落二線水平

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆樓主:

藍循2020年42%升B1中學
另有4%升B2A-1C 共46%升B1/近B1
詳情參考以下分享

《2020/21 各校升中派位資料》#75
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3831806&pid=48668223

回覆樓主:

錦泰同陳南昌齊抽保一聯繫位16個
2020年公布部份升中校名無人數

2019-2020年度中學學位分配結果
https://www.grandmont.edu.hk/index.php/2013-12-17-04-18-16/2013-12-17-04-22-15/3888-31-8-20

https://www.grandmont.edu.hk/images/activities/19_20/19-20升中派位結果.jpg

Poyau 發表於 21-6-3 13:43
錦泰同陳南昌齊抽保一聯繫位16個
2020年公布部份升中校名無人數

我就係覺得錦泰唔夠全面,淨係寫學校又唔寫人數, 如果得16個位,即係錦泰最少頭10名先入到去?
我上網睇舊資料講到30個位3間學校分

cccc610 發表於 21-6-5 00:08
我就係覺得錦泰唔夠全面,淨係寫學校又唔寫人數, 如果得16個位,即係錦泰最少頭10名先入到去?
我上網睇 ...

保一共有26個聯繫位(計算見^)
何壽南搬去KL3後 獨取10個位
錦泰同陳南昌齊抽其餘16個位

^(165 x (1-自行30%) - 留班10) x 25%
‹ 上一主題|下一主題