用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Book 機票問題
樓主: 3930
go

[其他] Book 機票問題 [複製鏈接]

回覆樓主:

想問下直接上BA網book, 係咪來回都係open ticket, 改日期唔駛錢? 經Agency有無機會平D?

回覆 yuyueng 的帖子

BA個熱缐根本無人接聽🥲試咗好耐

Beautyapril 發表於 21-6-7 17:23

BA個熱缐根本無人接聽🥲試咗好耐
如果over 16 起官網Book。

未夠十六歲

回覆樓主:

呀女8月會去Scotland讀Year 1, 打算上BA網買學生票, 請問你們會買來回機票嗎? 因為就算下年暑假回來, 都要再買回英國, 下年回來才買來回票? 因為沒有經驗, 大家指教一下. 謝!

Charissema 發表於 21-6-14 12:30
呀女8月會去Scotland讀Year 1, 打算上BA網買學生票, 請問你們會買來回機票嗎? 因為就算下年暑假回來, 都要 ...
你留意學校 calendar, 有D大學 winter break 只得三星期, 如果要 quarantine 未必夠時間留港! 我仔舊年買單程, winter & spring break 都冇返, 暑假佢唔想困酒店21日, 加上佢搵到 EMS, 所以今年唔會返! 買單程就唔使煩! 記得你女好似讀 vet, 喺果邊搵 EMS 易過香港, 你要考慮佢假期會唔會返港!

HeiHeiMa 發表於 21-6-14 15:37
你留意學校 calendar, 有D大學 winter break 只得三星期, 如果要 quarantine 未必夠時間留港! 我仔舊年買單 ...

多謝賜教!

回覆樓主:

上BA網book student ticket, 點解冇student ticket揀嘅? 請大家指教一下!

Charissema 發表於 21-6-15 12:42
上BA網book student ticket, 點解冇student ticket揀嘅? 請大家指教一下!

BA student ticket 要打電話book

回覆樓主:

電話 錄音 又叫我去睇返網頁

回覆 Charissema 的帖子

可以經學聯訂

Ericau 發表於 21-6-15 16:25

可以經學聯訂

唔該哂! 啱啱致電學聯, 佢話學生票沒有單程票, 來回都唔平, 要118xx

回覆樓主:

其實上網又冇book student ticket 既選項, 電話又冇人聽, BA想點, 我搞咗一日都未book到

Ericau 發表於 21-6-15 16:25

可以經學聯訂
講起學x真係唔好搞,我呢個月幫英國朋友轉英航學生票日子,本身而家已經係book with confidence任何機票都可以免費轉日子,只要同class code有位, 更何況學生票係任轉日子. 學x居然要收admin fee HKD250一位,同行幾位,無左千幾蚊.仲要佢無ticketing staff收到錢都唔可以即時reissue,要我等左幾日.明明做reissue 5分鐘完成.正常旅行社係會根番航空公司既policy,唔收就係唔收.除非有差額.

Charissema 發表於 21-6-15 16:50
唔該哂! 啱啱致電學聯, 佢話學生票沒有單程票, 來回都唔平, 要118xx
唔好搵學x喇,佢地啲員工對fare 唔熟,好唔掂,我仲熟過佢. 英航學生票尋日出左單程,如果訂到M class $4990 + taxes, K class $5640 + taxes, H class $8070 + taxes, 比番來回你丫M class $7420 + taxes, K class $8420 + taxes , H lass $12160 + taxes, 可以來回mix class.

回覆 cfs 的帖子

HKD250 又唔怕比, 好過打幾個鐘都無人聽

Ericau 發表於 21-6-16 09:52
回覆 cfs 的帖子

HKD250 又唔怕比, 好過打幾個鐘都無人聽
明明係免費任更改,我都係用開旅行社一直都無呢啲問題.無啦啦果位朋友唔知仲咩當時是但搵左學x,咁就唔見千幾蚊.我都有打去英航搵佢更改希望唔駛比(打英文/打去英國易通啲,雖然唔係我錢都唔想浪費)買學生飛都係想無rebooking fee,加上疫情大部份航空公司都係book with confidence, 佢地個Ticketing 幾日先reissue 到,聽到我O晒咀,應該都係炒左好多人,得番每日一個人返工,咁岩果幾日都返工既都唔識出飛,佢公司又無用VPN在家出飛.正常都係在家用VPN做booking 同出飛.超out

我宜家唔會用agent book飛。以前用緊那位已經無做。如果用新agent,又怕佢間店隨時執笠無人跟。

cfs 發表於 21-6-16 09:14
唔好搵學x喇,佢地啲員工對fare 唔熟,好唔掂,我仲熟過佢. 英航學生票尋日出左單程,如果訂到M class $4990 +  ...

你真係好熟, 我今朝終於打通電話, 8月31日出發無哂平機票, 單程連所有附加費要$8465, 好貴, 請間其實係什麼class 來回反而平, $11xxx, 而家唔知點?

Charissema 發表於 21-6-16 15:31
你真係好熟, 我今朝終於打通電話, 8月31日出發無哂平機票, 單程連所有附加費要$8465, 好貴, 請間其實係什 ...
31/8 and 30/8都無左平M and K class好耐,得番H再貴啲,如果要平K class 要29/8 同2/9出發先有.
‹ 上一主題|下一主題