用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 優才/SFA
樓主: corncornbb
go

優才/SFA [複製鏈接]

關鍵是適合小朋友和家長既教育理念,如果就我自己而言,我覺得香港小學既教學大綱程度不難,寧願自修高年級課程,編程或參加更具公信力校外比賽,唔想在小學為爭排名而操煉.

GT 內政太混亂,之前早已有老師在 FB 以講出校內的問題,只係有些老師好,未有禍及學生。

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 sushimama 的帖子

小朋友有能力的又唔怕谷,一定揀SFA,小二至小五已有很多學生能跳船至頂級神校,留守至小六的升中派位亦非常亮麗

Macy 發表於 21-6-10 21:57
GT 內政太混亂,之前早已有老師在 FB 以講出校內的問題,只係有些老師好,未有禍及學生。 ...

可以在那裏找到post? 選擇中

sushimama 發表於 21-6-11 21:08
GT 用家,小朋友讀得輕鬆又愉快,疫情下,真心感受到學校安排很好,有需要可pm
...

你好,近來有不小GT 醜聞,本人仔仔今年入讀小一,好擔心,請指教(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題