用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳瑞祺 VS 播道
go

陳瑞祺 VS 播道 [複製鏈接]

Chacha619 發表於 21-5-25 12:51
哥哥在陳瑞祺讀緊,細佬自行已收,播道CALL WAITING...大家會點簡??  可否比D意見,請多多指教

哥哥已在陳 ...

我自己都係兩個小朋友兩間學校,我辛苦d但唔洗打孖上又易handle d. 播道得兩考,平時都keep住有小測。因為唔熟陳瑞琪,都答唔到你邊間好d, 但作為用家,我對播道都係滿意的。

Chacha619 發表於 21-5-27 18:23
回覆 Yyt123 的帖子

其實陳小老師都好好...好多愛心...小一班主任非常好....常常來電...好關心小朋友適應. ...

或者回應多少少讓你參考下。播道冇精英班的。功課初小一個鐘可做完(如果冇作文功課)。呢兩年學校streamline 佐,同日不會有多個一個quiz /dictation , 通常一星期一至兩個。另外quiz 一般只計best 1/2 or 2/3 , 偶爾失手都唔担心。我覺得可以keep 住學習又唔太大壓力。
另外,作為用家, 好似係小一入學講座聽過4+4+4(學校的課程安排)實際運作我唔係好覺得升上小五後好唔同(emoji)

Macy    發表於 21-5-29 07:48
Macy    發表於 21-5-29 07:47
Macy    發表於 21-5-29 07:47

MW148 發表於 21-8-6 07:30
我都同意,如果係2個以上的家長,學校能每星期個個小測俾小朋友,keep住自己温書,中英數IS輪住測,到考試 ...

So happy to hear that you’ve made the choice (emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題