用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UT rotman 或 UTSC BBA (co-op)
go

[加拿大] UT rotman 或 UTSC BBA (co-op) [複製鏈接]

仔仔有2個offers UT rotman 同 UTSC BBA (co-op),很難決定,應該點選擇 ?
   0    0    0    0

mamahau 發表於 21-5-20 20:50
仔仔有2個offers UT rotman 同 UTSC BBA (co-op),很難決定,應該點選擇 ?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3853114
#36 UTSG嘅 Rotman School of Management 係非常之出名

真人真事,親人嘅朋友女兒前年原本UT Rotman 無被取錄,但她無放棄send email 向大學寫求位信叩門,最後 UT Rotman 取錄佢。(人哋叩門都想叩入UT Rotman)

mamahau 發表於 21-5-20 20:50

rotman

回覆樓主:

如果仔仔想將來留係加國工作,2者邊個揾工會好d ?

mamahau 發表於 21-5-20 21:22
如果仔仔想將來留係加國工作,2者邊個揾工會好d ?

我無比較過數據, 不過我係多倫多幾個好朋友既仔女rotman 畢業都入加國大機構。 有銀行, 稅務局, 大audit firm。

我見佢地好似都有做internship, 同埋當時未畢業就有工offer。 不過exactly 我唔知係點因為我女唔係讀rotman
‹ 上一主題|下一主題