用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 阿仔打第二針
go

[英國] 阿仔打第二針 [複製鏈接]

4月17日打完第一針,一路追問大學醫生,終於5月22號可以打第二針,但打完第二針未夠14日, 5月24日就要placement,無辦法,自己小心!
   0    0    0    0

打左針都要自己小心。剛剛Boris Johnson開記招,話宜家每日的新case, 大部份都係印度變種...不過佢無講佢會點解決。我見Covid map已經出現藍色
我兩個女話街上已經無人戴口罩。我同細女講,你想如期返到香港你就照戴,唔好理笑你的人。中左招就所有計劃泡湯。佢個 tutor仲要佢除罩上 tutorial...話佢戴口罩上堂無禮....

我仔寄宿學校都系無人戴口罩,但中學生其實個個都無打疫苗窩。

wloi 發表於 21-5-20 00:36
打左針都要自己小心。剛剛Boris Johnson開記招,話宜家每日的新case, 大部份都係印度變種...不過佢無講佢會 ...

呢啲「文化差異」真係⋯無言
好在我仔所有野都係online, tutorial 係自己房吾駛戴口罩

Taimum 發表於 21-5-19 22:53
4月17日打完第一針,一路追問大學醫生,終於5月22號可以打第二針,但打完第二針未夠14日, 5月24日就要plac ...

囡囡也是 24.5 做 placement 冇打針 添! 唯自己小心做好防護!!   

醒目開學勳章

yuyueng 發表於 21-5-20 09:13

阿仔學校要求在課室以外仍然要戴口罩, 但我叫阿仔任何時間照戴即至考完試

3b 發表於 21-5-20 14:09
阿仔學校要求在課室以外仍然要戴口罩, 但我叫阿仔任何時間照戴即至考完試
...

我都系甘話,我話總之除左起自己房,任何時候都戴住口罩。

wloi 發表於 21-5-20 00:36
打左針都要自己小心。剛剛Boris Johnson開記招,話宜家每日的新case, 大部份都係印度變種...不過佢無講佢會 ...

係呀!阿仔話室外好多人都唔戴,但人多就算室外佢都戴,室內就一定戴!提提佢地都要小心呀!

sunny.moon 發表於 21-5-20 13:21
囡囡也是 24.5 做 placement 冇打針 添! 唯自己小心做好防護!!   
...

咁啱大家都是24号placement,戴口罩 搓手液, 帶多幾個口罩替換!

yuyueng 發表於 21-5-20 09:13

所以都好危險,自保啦!

Taimum 發表於 21-5-20 19:23

咁啱大家都是24号placement,戴口罩 搓手液, 帶多幾個口罩 ...

早前學校要學生試帶合面適面形尺寸嘅合罩 for placement 用!!但也多帶防護傍身!!祝大家孩子    
‹ 上一主題|下一主題