用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 KCIS 插班P4
go

[小學] KCIS 插班P4 [複製鏈接]

小朋友讀LS P2, 功課同考試都有點壓力。諗住報KCIS P4 插班。

排左文知道每日都有一份中文功課。想問其他科目功課量如何,同埋有test/exam壓力嗎?

1    0    0    0

anegoangie 發表於 21-5-17 11:01
小朋友讀LS P2, 功課同考試都有點壓力。諗住報KCIS P4 插班。

排左文知道每日都有一份中文功課。想問其他 ...

你好,我囡囡都係讀LS p2想插班kcis Year 4, 想請問你最後排到嗎?我打左去問佢話無位,我都好想知道year 4既功課量

43412023 發表於 21-10-31 22:20
你好,我囡囡都係讀LS p2想插班kcis Year 4, 想請問你最後排到嗎?我打左去問佢話無位,我都好想知道year  ...

P4功課量不太多,中文每星期抄下生字,做吓作業填充五條題目咁上下,數學每星期一、兩張工作紙,近來每星期做主題教學嘅兩個project,學生在20多個選擇中自選兩個,可以係畫畫,寫詩,做research,寫篇文章,整poster,整3Dmodel, 錄video,測驗唔會之前俾屋企知,佢測完我先知,中文默書兩個星期一次,英文默書每星期10個生字

Shellyxlk 發表於 21-11-1 11:06
P4功課量不太多,中文每星期抄下生字,做吓作業填充五條題目咁上下,數學每星期一、兩張工作紙,近來每星 ...

你好,謝謝你,我囡即將會考插班,希望成功
‹ 上一主題|下一主題