用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Socratic Kids (索啟迪教育)
go

Socratic Kids (索啟迪教育) [複製鏈接]

請問大家有無聽過呢間教育機構?有什comments? 想了解🙏🙏🙏
   0    0    0    0

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Thanks!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

最近參加了這間機構的課程,下課老師和家長零溝通,家長對課堂內容,小孩上課情況零了解,也沒有任何練習,書本等相關資料讓小朋友帶回家,感覺將考小的面試交給佢哋似在賭博,除非小朋友可以上堂時完全吸收教過的知識。也試過打電話咨詢,有一位顧問回應,不會堂堂同家長溝通,上課大概6-12堂會見家長一次講小朋友情況。

最近都在了解socratic,請問有用家評價?

我兩個仔女都讀緊Socratic, 可以分享下。大仔K3,剛考完小一,幸運有幾間心儀直資私小offer. 我地由大仔2歲左右開始讀,起初想個仔開始返下英文playgroup,之後考K1,我地嘅顧問比左好多學校資訊我,對於新手媽咪嘅我,我最buy係呢個service. 嗰陣大概2個月左右就見面講小朋友進度,中間顧問會提醒我要安排啲咩比小朋友,我又覺得幾好。所以細女一歲都開始返,仲未考完PN,希望可以入到哥哥嗰間,有個熟啲嘅環境。

回覆 Yhcream 的帖子

Thanks for sharing! 👍👍👍

回覆 evitasing 的帖子

我小朋友參加過佢嘅PN/ K1培訓班, 跟得好

mariko_chung 發表於 21-10-30 00:28
最近都在了解socratic,請問有用家評價?

我的小朋友亦是大約1.5歲開始上socratics 。教學生動,所以小朋友吸收得好快。雖然比較貴,但係最值錢嘅地方係有顧問定時跟進小朋友上堂情況。我在家裏沒有跟進英文, 全部交俾socratics 。自己全部時間放落去中文同數學。慶幸小朋友堂上吸收得到, k2 學期尾已經可以自行閱讀ORT lv 8。

回覆 pwhr 的帖子

Thanks for all sharing!!! 🙏🙏🙏
‹ 上一主題|下一主題