用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 st mary
樓主: rainbowcov
go

st mary   [複製鏈接]

littlelala 發表於 21-5-23 21:36
可以講多啲SJC 既PS1情況?
你去睇吓呢兩份校務報告:
https://www.sjc.edu.hk/documents/AnnualReport_2017-2018.pdf

P.39 HKAT

https://www.sjc.edu.hk/documents/AnnualReport_2018-2019.pdf

都係P.39 HKAT

留唔留意到有咩特別?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-5-24 09:02
你去睇吓呢兩份校務報告:
https://www.sjc.edu.hk/documents/AnnualReport_2017-2018.pdf

SJC兩份報告幅圖相同但學年不同
PS1中/英/數 62.61/78.98/77.30
究竟係17/18定18/19學年?

Poyau 發表於 21-5-24 11:20
SJC兩份報告幅圖相同但學年不同
PS1中/英/數 62.61/78.98/77.30
究竟係17/18定18/19學年?

SJC 公佈既 Pre-S1 / HKAT 成績經常都係咁,都唔知信唔信佢好。
早幾年仲試過,連繼兩/三年既數字係幾年既校務報告都唔夾,所以我索性ignore咗佢。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-5-24 15:17
SJC 公佈既 Pre-S1 / HKAT 成績經常都係咁,都唔知信唔信佢好。
早幾年仲試過,連繼兩/三年既數字係幾年既 ...

係喎 見到之前都係咁 令人費解

hkpapa852 發表於 21-5-24 15:17
早幾年仲試過,連繼兩/三年既數字係幾年既 ...

明白,的確奇怪

gracelam 發表於 21-5-13 15:37
數學科份卷中英對照

學校派d ps1 paper 做, 做到有80分係咪叫ok?

bananaGi 發表於 21-9-2 16:13
學校派d ps1 paper 做, 做到有80分係咪叫ok?

如果同全港小六生比較係好ok, 但B1A中學可能係一般ok.
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

rainbowcov 發表於 21-5-9 21:28
會唔會讀唔上被人叫走?

一定會走..... 親眼見. 一個出國, 一個轉is
‹ 上一主題|下一主題