用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 升小一買書包
樓主: clawc
go

升小一買書包 [複製鏈接]

We bought a Beckxxxx yesterday in Aeon, with discount now! Very pretty, my kid like it so much! Thanks for you guys recommendation here!

hihisheep 發表於 21-7-3 00:02
我仔P.1用beckmann 22L用咗三年,仍好新淨,但真係要留意小朋友識唔識開個扣,我係同個仔去shop試呢個書包 ...

你好,朋友都係推介Beckmann,話好襟用仲有防雨袋,但看到有用家留言,除了個扣之外,原來裏面還有索帶,咁未必考慮了,因為我在仔仔係比較粗心大意,免得買了對小朋友嚟講太複雜!感謝你回覆

szeszeeee 發表於 21-7-3 08:55
Beckmann真係要睇個小朋友Han 唔handle到,我小朋友小一開始用,經常唔索緊入面條帶就扣埋,搞到入面個書包 ...

你好,心目中其實比較鍾意seven,貪佢款靚同埋比較accessible。你唔講我都唔知道Beckmann除咗個扣,原來仲有索帶 ,雖然有9成機會會買seven,但都諗住帶阿仔試試Beckmann 非常感謝您的詳盡解答我所有問題

you can try FRII of Norway

我都怕handle唔到索帶同扣,最後買Beckmann拉鍊款

請問邊度有seven,行過sogo, 太古,aeon都無…..

j927tijs 發表於 21-7-6 10:53
你好,朋友都係推介Beckmann,話好襟用仲有防雨袋,但看到有用家留言,除了個扣之外,原來裏面還有索帶,咁 ...

剛剛買咗Gmt書包,22L,0.75kg,都有防雨套

http://www.gmtkids.com

BHA 發表於 21-8-2 12:28
剛剛買咗Gmt書包,22L,0.75kg,都有防雨套

http://www.gmtkids.com

多謝推介,個款好靚!

我買左德國ergobag書包

Beckmann款式靚,質料好,設計又貼心,去門市仲會好詳盡教點用,不過價錢係偏貴 ~ 我覺得SPI 書包岩男仔,款式簡單,耐用,價錢適中 ~

我同我仔同學家長剛一齊團購左牛津書包,我地都認為超級輕,0.6kg, 又防水護脊,價錢3xx, 好適合小一生。而且可以叫佢哋拎幾款書包黎屋企試,試過再買。

咁多人話用六年,唔會臭咩,男仔玩一玩就出汗

回覆樓主

我在 Aeon 買了 澳洲 MILLTON , 比較輕身同埋背上也貼背
我帶埋學校的功課袋去試,都放得入

回覆樓主

仔仔最愛的火箭 (emoji)(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題