用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇淅vs寶血vs聖保祿
go

蘇淅vs寶血vs聖保祿 [複製鏈接]

仔、家住炮台山蘇淅vs寶血vs聖保祿
如果以升小來考慮的話,那一間比較好呢? 我偏向抽獎同叩門,也會考慮學費較低的直私

蘇小聽聞非常催谷傳統,擔心仔仔太吃力。聖保祿聽聞會幫畢業男生寫推介信,但不知到效力有多大呢? 可以叩到一線官津嗎?  寶小是我母校,但比spk更加有女校男生的感覺....

另加:抱歉可能我說得不清楚,我並沒有一定要上蘇小、寶小,我說升小的意思是「比較大機會進到不錯的小學」可能是指 策略上、競爭力、關係上等等

0    0    0    0

回覆 溜爸爸 的帖子

PBK好多男生, 點解咁講呢? 同埋抽獎,係講運氣同填form選擇... 同你講讀邊間似乎冇乜關係。

回覆 myhappylife 的帖子

寶幼係好多男生... 但係寶小好少男生...

如果抽唔到心水就會叩門了

溜爸爸 發表於 21-5-7 19:05
回覆 myhappylife 的帖子

寶幼係好多男生... 但係寶小好少男生...

東區14網大抽獎?
寶小屬灣仔區12網要自行

回覆 Poyau 的帖子

係.. 抽獎抽14網,寶小有20分,應該自行到? 不過 其實又唔係咁想讀寶小...

溜爸爸 發表於 21-5-8 00:47
回覆 Poyau 的帖子

係.. 抽獎抽14網,寶小有20分,應該自行到? 不過 其實又唔係咁想讀寶小...

自行寶小20分穩 中咗無得抽 要取捨

回覆 溜爸爸 的帖子

有個朋友個仔讀spk, 一心諗住帶個妹妹入去。  點知妹妹入唔到,哥哥亦考得唔好,最後派位,去咗一間二線嘅小學...

問下自己, 點解一開始會去考SPK
‹ 上一主題|下一主題