用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國回港 RT-PCR test
樓主: chuyuencheung
go

[英國] 英國回港 RT-PCR test   [複製鏈接]

另外想問下搭BA嘅網友,18:25起飛嘅航班會幾點開始開counter比乘客check in? 一般係咪4個鐘前?唔該晒

麵包 發表於 21-10-24 07:31
另外想問下搭BA嘅網友,18:25起飛嘅航班會幾點開始開counter比乘客check in? 一般係咪4個鐘前?唔該晒
...

大約2點在Zone C 牌下面開特別 check 文件 counter, 所以文件冇問題才可上前 check baggage.

Rowena 發表於 21-10-24 08:38
大約2點在Zone C 牌下面開特別 check 文件 counter, 所以文件冇問題才可上前 check baggage.
...

Rowena, 唔該晒

請問搭BA嘅網友知唔知用英國NHS打嘅疫苗針咭BA同香港承唔承認?因為我老公第一針未有upload上NHS app,淨係得第二針紀錄,所以冇pdf檔可以print出嚟。星期一已經打咗去119到今日都未見任何update

麵包 發表於 21-10-24 03:52
請問如果用BNO passport入境英國,出境係咪唔可以用特區護照?book Collinson係咪填BNO passport號碼?見到 ...

航空公司會對報告
同機票上護照號碼

Poyau 發表於 21-10-19 09:47
係此選項 CX code 有八折
最早訂7:00 通常不用3小時有結果
有結果後去Check-in 坐CX不用印
hi, 我想問下, 如果我係"Collinson Travel Test Centre at Heathrow"做測試, 3小時內有結果的. 我是否可以做完測試後就即時去機場等result? 唔須要在測試中心等RESULT呢? CX是可以接受EMAIL結果? 唔須要PRINT出來?因為, 我可能請朋友車我去做測試, 做完後就車我去機場. 唔可能要朋友同我係測試中心等3小時結果.

請問有無人坐維珍,用边間lab test 可成功上機呀?

janicetsang 發表於 21-10-23 10:03
你試吓check早少少的日期,如果早少少有time slot,但係一去到某日開始就乜time slot都無,有機會係未開始a ...
Thx 🙏

Poyau 發表於 21-10-23 11:08
未必係無位 可能太早未有得預訂
Rapid PCR test 機場有幾間可選
機場內有 ExpressTest
Thanks

bb1225 發表於 21-10-24 21:10
hi, 我想問下, 如果我係"Collinson Travel Test Centre at Heathrow"做測試, 3小時內有結果的. 我是否可以 ...

CX check in counter 前有一個booth,佢哋有來自香港嘅職員幫你check所有文件,用iPad 影低所有文件,test result無需print出嚟。

我上個禮拜由倫敦返香港,見到Terminal 3門口有好長龍排隊,入口for Covid Express test, 如果你坐CX, 只有中午1220一班機,CX係11 am sharp 關閉check in counter, 你預時間要小心。

我自己係預早響市中心Collinson St Pancras test clinic 做檢測,你可以考慮一下

bb1225 發表於 21-10-24 21:10
hi, 我想問下, 如果我係"Collinson Travel Test Centre at Heathrow"做測試, 3小時內有結果的. 我是否可以 ...

Collinson 做完 Rapid PCR test
坐 CX 可以去機場等結果
Check-in 看 soft copy 不用列印

hchu06 發表於 21-10-25 09:16
CX check in counter 前有一個booth,佢哋有來自香港嘅職員幫你check所有文件,用iPad 影低所有文件,test ...
唔該晒你先. 請問Collinson St Pancras test clinic都是3小時知結果嗎? 還是要早1天去做檢測?

Poyau 發表於 21-10-25 13:27
Collinson 做完 Rapid PCR test
坐 CX 可以去機場等結果
Check-in 看 soft copy 不用列印
謝謝!

bb1225 發表於 21-10-25 16:30
唔該晒你先. 請問Collinson St Pancras test clinic都是3小時知結果嗎? 還是要早1天去做檢測? ...

St Pancras test clinic 要預48小時,雖然佢哋通常係20小時有結果,所以我自己係響departure 超過48小時前去做檢測。

同埋係我自己個人問題,我唔會上機同一日先至走去做Rapid Test, 萬一真係中咗招,你都上唔到機,咁不如早啲做test, 比較穩陣

hchu06 發表於 21-10-25 17:21
St Pancras test clinic 要預48小時,雖然佢哋通常係20小時有結果,所以我自己係響departure 超過48小時前 ...
都有道理既....只係怕麻煩到朋友車出車入. 如果在車站附近, 我就可以自已搭車去, 可以48小前去做左檢測先. 唔該晒你既資料請問佢哋係咪email result比你?

諗起要隔離 21 days 都想喊

bb1225 發表於 21-10-25 17:41
都有道理既....只係怕麻煩到朋友車出車入. 如果在車站附近, 我就可以自已搭車去, 可以48小前去做左檢測先.  ...

Yes by email

bb1225 發表於 21-10-25 17:41
都有道理既....只係怕麻煩到朋友車出車入. 如果在車站附近, 我就可以自已搭車去, 可以48小前去做左檢測先.  ...

直情係St Pancras Station內,上一層扶手電梯

hchu06 發表於 21-10-25 18:11
直情係St Pancras Station內,上一層扶手電梯
請問是否若我 10 號機走,8 號去做, 9 號 收 email, 請問 大約幾錢 thx

想請教有冇人試過用 Randox In-Clinic Test (例如係 London Waterloo) ?
因為是 CX 早上11:xx 飛機回程
不夠時間當日早上去Heathrow 做,
又想揀 London Clinic (London Collinson St Prances 除外),所以考慮緊 Randox London Waterloo 做PCR , 所以想問吓大家經驗(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題