用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 傳統小學轉國際學校
go

[小學] 傳統小學轉國際學校 [複製鏈接]

我有個小朋友讀緊傳統學校四年級想幫佢轉國際學校
但我冇外國passport
熱門的國際學校應該好難排到
想問仲有咩選擇呢?
最重要係升中時可以駁上去
唔駛到時又周圍搵學校
甚至冇位要轉返傳統學校
謝謝!
   7    0    0    1

回覆 OSMrLai 的帖子

Why do U want to transfer your kid from a local school to an IS? Could try Invictus if you are living in TKO. That is a newly opened International School, should have higher possibility?

Kevin2021 發表於 21-5-3 16:56
回覆 OSMrLai 的帖子

Why do U want to transfer your kid from a local school to an IS? Could try Invi ...
因為我覺得小朋友唔係讀死書嗰TYPE亦都想佢多思考

Invictus 在我家附近,經過一直以為只得幼稚園

Then it is a very good option. Try the Invictus first. It is a train school to the Year 13. The secondary part is in Chai Wan.

OSMrLai 發表於 21-5-3 16:49
依家IS 都好多位,你可以試下ESF,NAIS,VSA,Kellet。

如果報名費唔係太貴,試多幾間,睇多幾間先知道邊間適合小朋友。

其實好多選擇,但首先你要諗吓地區、學制、學費等等,收窄一吓範圍先容易諗邊一間適合。

RKG 發表於 21-5-4 00:09
其實好多選擇,但首先你要諗吓地區、學制、學費等等,收窄一吓範圍先容易諗邊一間適合。
...

可以參考教育局國際學校個site,就location和中學銜接鎖定幾個目標先,再入學校網站了解學制/學費,最後才來EK看相關comments
https://internationalschools.edb.hkedcity.net/where_they_are.php?lang=tc

我仔今年都係小四,可能撞正移民潮,8月都有幸join間算係熱門間既心儀IS讀G5,所以肯試就唔會冇機  

我女今年1由傳統女校插班入咗NAIS Year 4, 有需要pm我 (emoji)

TKLR 發表於 21-5-6 15:29
我女今年1由傳統女校插班入咗NAIS Year 4, 有需要pm我 (emoji)

你好,可唔可以PM我,我個女又係讀緊傳統女校,想插班year 4

有興趣

小朋友讀緊傳統小四想轉國際,又擔心佢英文太差考吾到,請問你面試難嗎?大約考咩?

Hysen 發表於 21-11-5 23:12
小朋友讀緊傳統小四想轉國際,又擔心佢英文太差考吾到,請問你面試難嗎?大約考咩?
...

For NAIS, 1st round need to take Cognitive Abilities Test (CAT) and Online English Language Test (OOPTS). 2nd round A brief discussion with parent, child and the teacher. The teacher will have an informal discussion with child about a favourite photograph they have chosen to talk about. The teacher will ask child to complete a writing task about the photograph which should be visible on camera.

For ESF, Child need to do reading, comprehension, writing, interview with teacher. Parent will have an interview with Principal.

Osiana 發表於 21-5-3 23:54
依家IS 都好多位,你可以試下ESF,NAIS,VSA,Kellet。

如果報名費唔係太貴,試多幾間,睇多幾間先知道邊 ...

唔覺得is好多位,老牌個d大把人入唔到,等左好耐。
‹ 上一主題|下一主題