用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

[小學] FIS

請問 FIS (Jardine Lookout) :

- 本地 vs 外地生比例約多少?

- 中文堂一星期只有一堂?

- 一班大約多少人? 有多少位老師?

- 插班生(from LS) 容易適應嗎?學校有冇support 呢?

- 課外活動另外收費?

ethanpapa 發表於 21-4-30 15:13
請問 FIS (Jardine Lookout) :

- 本地 vs 外地生比例約多少?

- 現在很多Local也有外地passport,每班比例唔同- Yes
- 約26, 1-2位
- 睇下英文好唔好,始終學法文英文底唔好會跟唔上,雖然每班都有分程度
- 數學都幾難,難過local,不過每個課題應該無local深入
- Yes

Reception International stream JL 有幾多班呀? 有冇人仲喺度等緊 waiting??

netbuy812 發表於 21-6-11 22:42
Reception International stream JL 有幾多班呀? 有冇人仲喺度等緊 waiting??

目前是每級兩班,2021-22學年會加開Reception和Y1各一班.

dem0cracy 發表於 21-6-12 21:07
目前是每級兩班,2021-22學年會加開Reception和Y1各一班.
Thanks! Just curious, with same campus size, how can FIS add more classes?? If continue to be 3 classes per grade, should not have enough space.

netbuy812 發表於 21-6-12 23:57
Thanks! Just curious, with same campus size, how can FIS add more classes?? If continue to be 3 clas ...

因為法文部近年少咗人讀。

回覆 dem0cracy 的帖子

請問資料可以在那裡看到?因為我見現在MS有三班,GS有四班,每邊cut一班?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽