用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田邱金元中學
go

沙田邱金元中學 [複製鏈接]

想請問有無現在讀緊這間學校的媽媽講下校風, 老師如何?小學老師話同以前唔同, 提議乙三選它..... 謝謝!
   2    0    0    0

Hungbb13 發表於 21-4-19 11:37
想請問有無現在讀緊這間學校的媽媽講下校風, 老師如何?小學老師話同以前唔同, 提議乙三選它..... 謝謝!
...

請問三次呈分後係Band幾 B2/B3?

邱金元 3322率 (人數/考生)
2020年 1.3% (1/75)
2019年 2.9% (2/70)
2018年 6.1% (5/82)
2017年 4.8% (3/63)
2016年 1.3% (1/75)
2015年 2.4% (2/84)
2014年 1.4% (1/74)
2013年 1.1% (1/87)
2012年 2.3% (2/87)

https://www.twyky.edu.hk/zh_tw/site/view?name=學校報告

醒目開學勳章

校風好過以前,起碼在街上見到邱金元學生都正正常常,印象唔差。

回覆 Poyau 的帖子

老師話B3, 但平均分係70分. 呈二時全科及格, 呈三 (中文D), 其他兩B, 一A所以唔知點排好.... 想先用校風來排.

醒目開學勳章

Hungbb13 發表於 21-4-19 12:41
回覆 Poyau 的帖子

老師話B3, 但平均分係70分. 呈二時全科及格, 呈三 (中文D), 其他兩B, 一A所以唔知點排 ...

呢個分數的確比一些B3生好,唔使咁快選邱金元吧。其實梁文燕、覺光,陳楷呢類都可以考慮先,B3台山、五育、黃允畋 校風都可以。

謝謝你(emoji)

conniecheung 發表於 21-4-19 12:45
呢個分數的確比一些B3生好,唔使咁快選邱金元吧。其實梁文燕、覺光,陳楷呢類都可以考慮先,B3台山、五育 ...

如果甲、乙一都選楊葛,乙二選黃允畋,乙三劉百樂... 可以嗎?
‹ 上一主題|下一主題