用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中西區B1生可以點填?
go

中西區B1生可以點填? [複製鏈接]

B1男,是否盡填B1中學?如填灣仔區B1中學2,3位,機會有嗎?
   1    0    0    0

回覆樓主:

中西區男仔勁唔夠位喎,聽同學仔講,舊年基本上最 hit 既揀1間放1,第2放 聖鄧/高記/聖呂是但一間,第3放 sls 止蝕

利申,我仔無抽獎,都係聽下同學講

回覆樓主:

band 1男仔乙3就放st louis???

ivyivy3000 發表於 21-4-15 12:18

中西區大抽獎乙部B1公海位不足
本區 英皇 52 SJC 12 高主教 6
他區 皇仁 4 聖鄧 4

dewberry 發表於 21-4-15 09:19
B1男,是否盡填B1中學?如填灣仔區B1中學2,3位,機會有嗎?
中西區男生通常乙1填KC, 乙2填一間B1中學(St Jo/RC/QC等等)跟著乙3已經要填SLS. 保守嘅乙2已經填左SLS. 夠胆搏盡就乙1填QC/St Jo/QC.
中西區唔夠位, 最好就轉去灣仔區或東區.

ivyivy3000 發表於 21-4-15 12:18
好正常, 鬼叫唔夠位. 亦都有人非常保守的乙2已經放聖類斯/聖呂(南區)

dewberry 發表於 21-4-15 09:19

乙一英皇書院

乙一聖若瑟書院

乙一皇仁書院

乙二聖公會呂明才中學

乙二高主教書院

乙二聖公會鄧肇堅中學

乙三聖類斯中學

B1男,是否盡填B1中學?
盡填B1中學都未必有用,除左一間多啲位,其他每間學校都係得幾個位,分佈散收收,一嘢就收爆。

如填灣仔區B1中學2,3位,機會有嗎?
咁你要估算下,乙一收爆既機會大唔大,博唔博。機會大既,就嘥位白填。

5星猩 發表於 21-4-15 14:10
B1男,是否盡填B1中學?
盡填B1中學都未必有用,除左一間多啲位,其他每間學校都係得幾個位,分佈散收收 ...
係咪應該盡填B1?
不如諗吓過去有冇B1生填咗SLS都派唔入
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 21-4-15 14:35
係咪應該盡填B1?
不如諗吓過去有冇B1生填咗SLS都派唔入

你既統計有冇發現有呢個情況 "過去有冇B1生填咗SLS都派唔入"? 我都想知有冇。
‹ 上一主題|下一主題