用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 現在接受咗直資,若最後想抽獎可以嗎? ...
樓主: little_kid
go

現在接受咗直資,若最後想抽獎可以嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

小時了了 發表於 21-4-11 14:13
以下,有2017年嘅2間直資中學嘅“家長承諾書" sample 俾你参考。 呢份文件家長必須要簽名交俾直资,而直資 ...
請問邊個post有講無攞家長承諾書俾學校報上edb而無得抽獎?

bobbob 發表於 21-4-11 14:24
請問邊個post有講無攞家長承諾書俾學校報上edb而無得抽獎?
唔好意思,我無呢方面記錄

bobbob 發表於 21-4-11 14:24

deleted 刪走

小時了了 發表於 21-4-11 14:45
反而,調返轉
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3852139

其實你係咪應該刪走呢段我所講嘅野呢,我係分享‘以往有一年’嘅家長分享。係上年已經方法改變咗,#4 亦見到EDB嘅指引,已經係官方指示~~~

你po我呢段講舊料,是否會帶來誤導性咁呢?~~~

利申: 我係依幾年前嘅認知分享,並不是講今年,若家長因此被誤導,並非出自我手筆~~~

mcl203 發表於 21-4-11 15:20
其實你係咪應該刪走呢段我所講嘅野呢,我係分享‘以往有一年’嘅家長分享。係上年已經方法改變咗,#4 亦見 ...

原來係cut頭cut尾攞我講嘅一段出嚟~~~

原文根本唔係講呢啲,咁做法叫做?~~~

小時了了 發表於 21-4-11 14:31
唔好意思,我無呢方面記錄

上年抽飛限期後抽飛有人遇阻滯

有Waiting Call 到都冇得直資轉直資
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3819846

李國寶交了小六學生表, 如4月16日後有候補,可抽走飛嗎?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3819551

其實你係咪應該刪走呢段我所講嘅野呢,我係分享‘以往有一年’嘅家長分享。係上年已經方法改變咗,#4 亦見 ...

我無恶意,若令你不快,在此說聲對不起亦已删除
因我已寫明: "反而,調返轉",我以為好清楚表達,我無想到會誤導其他人。

mcl203 發表於 21-4-11 15:29
原來係cut頭cut尾攞我講嘅一段出嚟~~~

原文根本唔係講呢啲,咁做法叫做?~~~

cut 頭cut 尾做法,我原意原本只是想回應網友類似例子用作引證而已,而我亦開宗明言、清楚寫明 “反而,調返轉"。原文,我當然知道你唔係講呢啲,所以我先至會寫“反而,調返轉”。
我這做法若令你感到有不妥當地方,向你說聲抱歉

醒目開學勳章

小時了了 發表於 21-4-11 15:56
cut 頭cut 尾做法,我原意原本只是想回應網友類似例子用作引證而已,而我亦開宗明言、清楚寫明 “反而,調 ...
唔駛太介意,下次加返個鳴謝網友就唔mind㗎啦

醒目開學勳章

我習慣睇前文後理,都唔怕會誤會嘅

醒目開學勳章

Poyau 發表於 21-4-11 15:43
上年抽飛限期後抽飛有人遇阻滯

有Waiting Call 到都冇得直資轉直資
其實都係冇解答到我嘅問題

小時了了 發表於 21-4-11 15:47
我無恶意,若令你不快,在此說聲對不起亦已删除
因我已寫明: "反而,調返轉",我以為好清楚表達,我無想到 ...

你無表達不清,只是~~~刪咗好可惜?!

小時了了 發表於 21-4-11 15:56
cut 頭cut 尾做法,我原意原本只是想回應網友類似例子用作引證而已,而我亦開宗明言、清楚寫明 “反而,調 ...

無需介懷明白你

YmOra 發表於 21-4-11 17:13
你無表達不清,只是~~~刪咗好可惜?!

前面,P1 #20 嗰度我仍有 post 嗰條 link,但嗰度我係解釋及引證12/4、3/5………… 不同 deadline 意思、程序等

我就係重睇嗰條 link 嘅资料時,見到有"調返轉"例子:交咗"資料表"俾直資,反而能夠自行/大抽獎抽中。我原意係想分享資訊俾 bobbob網友有類似但相反例子 case, 但我嘅回覆反而令到另一網友覺得我cut 頭cut 尾做法誤導他人,我都好唔好意思原來我文字表達會令人產生有誤導及我用錯例子引證,抱歉了

小時了了 發表於 21-4-11 17:35
前面,P1 #20 嗰度我仍有 post 嗰條 link,但嗰度我係解釋及引證12/4、3/5………… 不同 deadline 意思、 ...

無謂諗得太多,你跟番過往做人,多多俾有用嘅link嚟就可以了,因為好多jm不是第一日識你,你係"小時了了",唔係"草率了了"呀!你俾得充足有用嘅link一定有你想提點的內容嘅!你的個性係幫人嘅好人,而非潤人嘅串咀人嘛!我哋一班jm仍然好想睇你的""詳盡資料""。真係慳番我好多搵資料的時間。

小時了了    發表於 21-4-11 18:15

小時了了 發表於 21-4-11 17:35
前面,P1 #20 嗰度我仍有 post 嗰條 link,但嗰度我係解釋及引證12/4、3/5………… 不同 deadline 意思、 ...
睇完吾覺得有咩問題,你好心解答大家都會明,吾好介意被人話咩cut 頭cut 尾⋯⋯你反而好有禮貌,不停道歉
‹ 上一主題|下一主題