用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 點解網上可以買到英國回港机票嘅?
go

[英國] 點解網上可以買到英國回港机票嘅?

維珍利亞,仲好平。係唔係真係可以飛到回港㗎?

galatea 發表於 21-4-9 15:46
維珍利亞,仲好平。係唔係真係可以飛到回港㗎?

都未知道會唔會取消,要改、要取消都係之後嘅事,但而家就收咗你錢先吖嘛
8-)

到時會通知你機票已被取消,可以無限改期。

唔知幾時會取消禁飛,所以機票會照賣,到時先取消

英航都好平,倫敦香港來回唔使5千,我買左6月尾返港8月過番去,用唔到就順延聖誕、復活節、明年暑假。

幸福花海 發表於 21-4-9 16:50
唔知幾時會取消禁飛,所以機票會照賣,到時先取消
Book now , change later 英航網站咁寫。

yuyueng 發表於 21-4-9 20:06
英航都好平,倫敦香港來回唔使5千,我買左6月尾返港8月過番去,用唔到就順延聖誕、復活節、明年暑假。 ...

改期有效至出年暑假? 行李30kg? 如果來回Manchester, 在LHR轉機行得遠嗎?

MrsFung 發表於 21-4-9 20:17
改期有效至出年暑假? 行李30kg? 如果來回Manchester, 在LHR轉機行得遠嗎?
佢寫可以到2022年,行李得23kg 但可以比錢再買行李,我仔去LHR 唔使轉機,所以唔知,不過BA應該全部起同一個terminal 。

yuyueng 發表於 21-4-9 20:09
Book now , change later 英航網站咁寫。
改時間會收費?
其實係一家四口子

一家三口 發表於 21-4-9 20:33
改時間會收費?
Depens on 你改邊日,但基本上改日子唔使另外收費,我舊年試過有一程係復活節倒頭來回,最後復活節回英無去,改左8月尾返去開學,BA話8月暑假旺季要補200,本身呢套機票連稅大約6千咋。

yuyueng 發表於 21-4-9 20:40
Depens on 你改邊日,但基本上改日子唔使另外收費,我舊年試過有一程係復活節倒頭來回,最後復活節回英無去 ...
明白. 都好平.
其實係一家四口子