用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城區大抽獎 / 羅氏基金
樓主: Siuyyan
go

九龍城區大抽獎 / 羅氏基金 [複製鏈接]

YmOra 發表於 21-4-10 09:22
如果話觀塘區轉去九龍城區進行乙部大抽獎嘅話,個人認為,會有輕微的下調,跌幅為小半格至一小格,即B1 ...

謝回覆
呈3之後冇名次資料,按成績應該係前咗,咁佢應該仍然係band 1。

YmOra    發表於 21-4-11 00:48

YmOra 發表於 21-4-9 14:41
我同你一樣,唔明白一個B1生為何會跌入B2中學,除非樓上願意把更詳細資料道出才知曉為何,否則好難讓 ...

應該是填表問題。假設該位人仕乙1至乙3都是填要放乙1才入到的大熱B1A中學,乙4至乙5填要放乙2至乙3才入到的B1中中學......

tpmon 發表於 21-4-10 23:20

應該是填表問題。假設該位人仕乙1至乙3都是填要放乙1才入到的 ...

係成個填表充滿很多"問號",先填咗18間B1中學,再填晒B2a中學,仍然唔中,反而中了跟住嘅B2b中學,真係無辦法諗得通為何。

在48樓話抽中嘅已經係第20幾位置
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3853253&pid=48914336&fromuid=1824916

YmOra 發表於 21-4-11 00:57
係成個填表充滿很多"問號",先填咗18間B1中學,再填晒B2a中學,仍然唔中,反而中了跟住嘅B2b中 ...

我都不明。

如是估錯Banding 是真B2生,排到20幾應該連B2B校也入不到。

tpmon 發表於 21-4-11 01:21
我都不明。

如是估錯Banding 是真B2生,排到20幾應該連B2B校也入不到。

係呀!所以,我存疑的地方有兩點,1.係這事件中家長沒有分享過抽中邊間B2b中學,為何呢?!2.係最終去咗邊間B1c直資亦是不開名,又為何呢?!若然,開晒兩所中學的名字出嚟,阿真阿假便會鬥快跑出來呢!

YmOra 發表於 21-4-11 08:07
係呀!所以,我存疑的地方有兩點,1.係這事件中家長沒有分享過抽中邊間B2b中學,為何呢?!2.係最終 ...

留意 Facebook 個個post 主係2020年12月時問過九華的情況

但post 主話佢得一個仔
同埋佢話想幫仔轉校
但又話個仔讀得開心

hkpapa852 發表於 21-4-9 18:34
如果我今年係要係九龍城大抽獎既家長,我一定會話九龍城唔夠b1位,大家要盡快止蝕。乙3或最遲乙5好放B2中學 ...

諗法一樣

如果有留意到個Facebook post 樓主曾經post 過既帖 大家就會明咩一回事
‹ 上一主題|下一主題