用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 培基書院vs播道書院
樓主: johnny_jd
go

培基書院vs播道書院 [複製鏈接]

回覆 20101028 的帖子

可否講下關愛....老師不罵不罰? 鼓勵多? 上堂氣氛互動? 放學支援? 衷心感謝!

20101028 發表於 21-3-24 14:11
想知咩? 我仔讀培基, 我很喜歡培基, 老師關愛, 同學仔純品, 其實盡量問下阿仔答你地^^ ...
想問英文語境如何?聽說有校車,是不是呢?

polly8888 發表於 21-3-24 17:57
回覆 20101028 的帖子

可否講下關愛....老師不罵不罰? 鼓勵多? 上堂氣氛互動? 放學支援? 衷心感謝!:questi ...
我想中學都不會常常罵和罰吧,我見老師都好關心同學,初中時老師都有打比我講下阿仔學校點,放學都幾多活動,老師亦都會幫學生補堂,另外學校不時都有不同講座請家長到學校聽,話題都是圍繞年青人,不論是舊校長或現任校長都常常早上在門外等學生回校,並傾2句的!
另外有校車,都有街車,到荃灣青衣沙田

ivysan 發表於 21-3-24 19:05
想問英文語境如何?聽說有校車,是不是呢?
英文老師有Net, 我知佢練英文朗誦老師係外藉,會同佢傾下讀書以外既嘢,校車或街車有到荃灣青衣沙田。

播道當然好。 但如果住沙田,應該選近,有助很些空間溫習或參與活動。

我也想說兒子在培基,老師真的很好又友善,兒子很喜歡與老師傾談,而且留意到同學都偏向有禮乖巧!
‹ 上一主題|下一主題