用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 回英國前72小時檢測
樓主: GUI_GUI_NG
go

[英國] 回英國前72小時檢測   [複製鏈接]

GUI_GUI_NG 發表於 21-3-8 12:42
請問各位用哪一間診所做檢測及成功上機回英國? 費用多少? 大約多少小時有報告!

謝謝大家!!
我仔用政府檢測,$240拎報告,已經係學校隔離緊

GUI_GUI_NG 發表於 21-3-8 13:02
回覆 cfs 的帖子

原來政府檢測都可以? 報告是send email 嗎? 小朋友4月返去
我係第2日去番果度持,唔知有無電郵服務,只知道拎住亞仔張身份正去就可以拎到,唔駛佢再去多次,又平又方便.

GUI_GUI_NG 發表於 21-3-8 13:11
回覆 cfs 的帖子

回英國是否要有學校的隔離信入境?
唔駛架,只要唔係red list國家,正常入境,照填passenger locator form,張form己見要你打住址,打學校就可以,照買COVID-19 test kit package ,會寄到學校.

TongSzeLai 發表於 21-3-8 15:26
請問你仔是否臨飛前兩天去做檢測?
即是否28号夜晚飛,26号去做檢測,27號有結果可以及返回中心取hardcopy ...
是,你計得正確.

ElainAiolia 發表於 21-3-8 13:30
請教返到英國要係第2及第8日做嘅檢測,有無話要送去邊度?
老師負責,所以唔知佢交去邊,點樣交,只知道出左結果老師會收到電郵,轉寄比家長.

ElainAiolia 發表於 21-3-8 17:54
我上政府預約個網度睇,話如果需要報告用於旅遊,要填埋證件類別、號碼及有關詳情,好似做檢測時要帶埋該 ...
你岩,我地係帶PASSPORT + ID去做檢測

dmak 發表於 21-3-8 22:17
復活節假期後返英國
請問個COVID-19 test kit package 有冇特定提早幾多日買?

冇人指定的,我收到香港個檢測結果sms知道冇野就立即買,因為收到第二個email Invoice 內的號碼才可以填Passenger locator form ,所以都唔好太遲買。

dbc421 發表於 21-3-8 21:30
回覆 WeiSB 的帖子

請問大概要回英幾耐前預訂Covid test kit 好?唔知幾耐寄到學校... ...

我出發前一晚買,例如一號買,二號飛,三號落機,三號已經寄到學校了。

3b 發表於 21-3-9 14:42
香港現時預約檢查, 可以提早幾多日預約?
而家可以約到4月2日

dorishelley 發表於 21-3-14 20:03
回覆 pauleung 的帖子

My case same to you but I go to Manchester. Seems those hotels at airport cann ...
唔可以坐英航了.因為夜機到而又唔可以留在機場過夜,一定要訂機場酒店1晚,但因為我仔年齡問題,結果坐QR返左去喇.

dorishelley 發表於 21-3-15 12:11
回覆 cfs 的帖子

. QR 是 ?機
Qatar airways

jj_hk 發表於 21-3-16 12:24
回覆 cfs 的帖子

My daughter is a UVI student of above 18 yrs old and  is planning to return to her  ...
以我理解唔經red list既地方入英國,可以在任何地方作10日隔離,Passenger locator form照填地址,問題係你搵既酒店收唔收容你,因為海外客未必接受,同時10日隔離3餐點安排因為唔可以離開房油價又唔可以煮野食,如果有air bnb收既可能會好啲,至少可以煮野食網上超市訂購,不過一個女仔air bnb又危險小小. 整體黎講學校宿舍係安全啲,不過我都明人人租既房又唔同,可能未必獨立kitchen.

elysemama 發表於 21-3-16 15:54
酒店隔離、3餐可在酒店解決,英國隔離好寛鬆,隔離期間可以在酒店餐廳吃或Room Service!
...
咁都好啲,搵到可以收隔離客既酒店便可以了.學校就嚴啲真係跟足,亞仔10日都係在房,食有人送到房門,都幾爽架

ema 發表於 21-3-16 16:18
回覆 cfs 的帖子

聽聞在英國隔離完5日額外比錢做檢測便可以提早完成隔離?咁係學校隔離5日額外比錢做檢測 ...
test to release 我無join呀,因為唔想駛錢答唔到你喇.你想4月9到又無位,一定係坐國泰啦.因為英航仲有位

ema 發表於 21-3-16 16:25
回覆 cfs 的帖子

係,國泰cancel 咗一班9/4 凌晨機
國泰要睇實佢喇,因為3月30日前佢仲係開1440,未知打後會唔會再轉,未郁到4月份.

ema 發表於 21-3-18 05:53
Saw this on the UK gov website:‘The quarantine period starts the day you arrive in England and ends ...

可能學校預小朋友網課先?我孩子都係在宿舍上咗幾日網課至隔離完成

helloba 發表於 21-3-27 13:22
謝謝填料。我女女兒4月19日下午相機,理論上四月17book Testing kit, 4月19號到. 不過中間隔咗星期六日,是 ...

早訂冇問題架,反而怕太遲訂佢郵寄慢左,day 2做唔到就煩,早多幾日買啦,有人收件就可以。

ema 發表於 21-3-31 15:06
回覆 etoile 的帖子

大家有冇UK test provider 介紹可以俾我book day 2, 5 and 8的 test package? 希望不 ...
我無用過呢間,不過見到坐英航有85折,如果唔係坐英航都可以訂既.
We have recently partnered with Qured a UK Government-approved COVID-19 testing provider. British Airways customers and partners with a UK address can order and access discounted rate testing kits using code BATRAVEL15. Designed to be portable, customers can take the kits with them abroad, in preparation for their return journey to the UK.

https://qured.com/returning-to-england/?utm_campaign=britishairways&utm_medium=referral&utm_source=website

Yvonnehoney 發表於 21-8-8 14:58
想請教一下各位,網頁要求我填出遊記錄,起飛時間當然沒問題,咁回程我應該填咩啊?因聖誕節返唔返到黎都係 ...

回程是但填冇乜特別用途,我照填十二月
‹ 上一主題|下一主題