用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ISF Preschool
go

[其他] ISF Preschool [複製鏈接]

想問吓關於ISF Preschool...

好似大家講 Academy 較多。見大家好似好兩極,不過以負評比較多。

想問吓大唔大機會入Academy? 萬一唔收,考其他國際或者Local 係咪好難?唔係普通話家庭洗唔洗外補普通話?

想問吓用家點睇?

謝謝各位!
   0    0    0    0

bearbearng 發表於 21-3-7 16:27
想問吓關於ISF Preschool...

好似大家講 Academy 較多。見大家好似好兩極,不過以負評比較多。

呢間你首選係ISF academy就最啱, 都90%以上入。
但如你target其他對英語要求高的IS小學,佢有機會唔夠英文,除非家中有語境或外補,playground language 一半是mandarin.

964000 發表於 21-3-8 08:30
呢間你首選係ISF academy就最啱, 都90%以上入。
但如你target其他對英語要求高的IS小學,佢有機會唔夠英文 ...

謝謝你解答!

想問吓你小朋友有冇讀過?如果有,讀得開心嗎?難考嗎?
ISF 小朋友大唔大壓力?
感覺佢好近似local school 傳統名幼...

bearbearng 發表於 21-3-9 23:08
謝謝你解答!

想問吓你小朋友有冇讀過?如果有,讀得開心嗎?難考嗎?

我小朋友冇讀,不過識好多朋友讀緊。
都開心的,幼稚園應該冇乜功課,係介乎傳統同IS之間,壓力主要在高小的中文比較深,同佢website有列出功課量每日超過30-50min我覺得好多,因為在IS是0min.

請問讀ISF Pre-School, 之後成功入得番ISF Academy 有幾高?需唔需要買debentures?

rcrcrc 發表於 21-3-18 00:58
請問讀ISF Pre-School, 之後成功入得番ISF Academy 有幾高?需唔需要買debentures?

都九成多,入得Pre school就不用買debentures, 如果你打算買debentures就不一定要入preschool,始終佢英文比IS少,升Academy夠但如果想考其他IS可能唔夠。

想問知唔知除咗語言外,佢個課程係點,教得深唔深?似一般考本地直資小學嘅幼稚園咁定係happy school?
謝謝
‹ 上一主題|下一主題