用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 照肺證明少於6個月,是否要再照肺?
go

[英國] 照肺證明少於6個月,是否要再照肺? [複製鏈接]

已尋找到答案,謝謝!
   0    0    0    0

回覆 hennyyoyo 的帖子

我都好想知道啊,可否pm我。謝謝🙏

hennyyoyo 發表於 21-2-26 21:11
已尋找到答案,謝謝!

好似不是計你照了肺片幾耐,是計你離開英國幾耐,如果你離開英國半年內,張肺片仍有效,不過要有boarding pass作証明!

HoPaPa2007 發表於 21-2-27 09:57
回覆 hennyyoyo 的帖子

我都好想知道啊,可否pm我。謝謝🙏

https://www.gov.uk/government/publications/applying-for-a-uk-visa-in-hong-kong/--2#section

Check pm

Taimum 發表於 21-2-28 12:44
好似不是計你照了肺片幾耐,是計你離開英國幾耐,如果你離開英國半年內,張肺片仍有效,不過要有boarding  ...

我細女第一次由香港去英國,不是大女。

回覆樓主:

更新情況:阿女今日到英國,visa無過期,張照肺証明時過了兩星期,佢話英國入境無要求睇張照肺証明,只看visa。只供參考!每人情況不同!

利申:發現照肺証明時,已想再預約再照,但booking人太多,起飛前無可能取到証明,所以賻下。
‹ 上一主題|下一主題