用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 遇上屯門無愛心保良局幼兒園暨幼稚園
go

遇上屯門無愛心保良局幼兒園暨幼稚園 [複製鏈接]

想分享一件事比大家!

學校突然打來暗示小朋友是ADHD,班主任投訴小朋友在學校遇上種種問題,自此之後,基本上日日都寫手冊投訴小朋友,學校只叫家長好好管教,完全無提供任何解決方法,但年年家長日,家長都會問班主任小朋友是否有adhd,班主任話小朋友無問題。

而小朋友在學校有任何問題,就只會打電話叫家長接小朋友回家,又話小朋友在學校有刺激點,刺激點估計就是學校無愛心吧!出面補習時,老師不覺得小朋友有問題,而何x敏校長更命令小朋友停課5日,之後,再叫小朋友回校半日,不好返全日班,校長更叫其他同學不好同該小朋友玩,校長簡直過份,完全無愛心。何校長又叫學校社工打來,強調如果小朋友有自殘問題,直接叫白車送小朋友入院,都不知什麼學校,社工仲話此學校不岩小朋友,社工仲話小朋友返學成日都比老師罵,另外,家長接送小朋友返學放學,老師更有面色比家長看。

小朋友現在讀另一間學校好開心,本人有感而發,希望每位小朋友都搵岩自己的學校吧!謝謝!
   0    0    0    0

ivysugar 發表於 21-2-25 20:07
想分享一件事比大家!

學校突然打來暗示小朋友是ADHD,班主任投訴小朋友在學校遇上種種問題,自此之後,基 ...
保良x系不嬲都一般

回覆 ivysugar 的帖子

可以私訊一下係邊間,等我唔好俾自己小朋友去讀嗎?

回覆樓主:

保記蝴x灣幼兒園

ivysugar 發表於 21-2-25 20:07
想分享一件事比大家!

學校突然打來暗示小朋友是ADHD,班主任投訴小朋友在學校遇上種種問題,自此之後,基 ...

有冇做過評估

回覆 ivysugar 的帖子

我回想起前年遞過FORM排過佢預備班學位,當時話Waiting要等20個,結果舊年年尾排到2021年K1既學位,慶幸我冇要到
‹ 上一主題|下一主題